Menüsü

Jaguaruna - Jaguaruna'ya

Filtreleri göster

Jaguaruna

  • Genel bilgi

    Resmi dil: Portekizce
    Zaman dilimi: UTC-3 (yaz), UTC-2 (kış)
    Para birimi: Brezilya reali (BRL)

  • Makhinjauri Ne Anlama Geliyor?

    İsim Gürcüce “sakat” kelimesinden gelmektedir. Bildirildiğine göre, bu noktada Osmanlı askerleri tarafından engellenmesi gereken Hıristiyanlara atıfta bulunuyor.

  • Bulvarda Yürüyüş

    Makhinjauri'ye ulaşırsanız, en azından bir kez de olsa Batum'u ziyaret etmeyi kaçıramazsınız. 1884 yılında açılmış olan bulvarda yürüyüşe çıkmayı unutmamalısınız.

  • Yunuslarla Oyun

    Hayvanlarla vakit geçirmeyi, insanlarla vakit geçirmeye tercih ediyorsanız, sizin için bir teklifimiz var. Dolphinarium'da organize edilen şovlara daha yakından göz atabilirsininiz. Burada bulunan yunuslar ile beraber yüzebilir ve aynı zamanda dans edip şarkı söyleyebilirsiniz.

Makhinjauri Gezi Rehberi

Makhinjauri Şehrinde Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Karadeniz'e kıyısı bulunan ve birkaç bin vatandaşa sahip şirin bir yerdir. Bazıları Makhinjauri'yi Avrupa'nın cenneti olarak adlandırmaktadır. İnce kumlu temiz plajları, doğal bitkileri ve büyük otellerden yoksunluğu sayesinde muhteşem manzaraları seyrederken dinlenmeyi kolaylaştırır. Doyasıya yemek yiyebilir ve Gürcü şarabını, manazaraya karşı tadabilirsiniz.

Makhinjauri, bölgenin turistik bir başkenti olan Batum'a sadece 5 kilometre uzaklıktadır. Eğer Karadeniz kıyısında dinlenmeyi hayal ediyor ve turist kalabalığından uzak durmak istiyorsanız, burası dinlenmek için mükemmel bir noktadır. Uzun yıllar bir sağlık tesisine ev sahipliği yapmasından dolayı bilinmektedir. Batum'dan günde birkaç kez geçen otobüs veya trenle oraya ulaşabilirsiniz. Herhangi bir sorun yaşamadan oraya ulaşmak için yerel taksileri de kullanabilirsiniz.

Şehir, Rus İmparatorluğu'nun Gürcistan'ın bulunduğu bölgeye geldiği 1904 yılında sağlık tesisi olarak kariyerine başlamıştır. Sıcak ikliminden ötürü, Moskova ve diğer büyük Rus şehirlerinden gelen tatilciler için önemli bir tatil beldesidir. Makhinjauri, resmi olarak yarım yüzyıl sonra resort olarak adlandırılmıştır. Sahip olduğu iklimlendirmenin yanı sıra kükürt kaynaklarının da yer aldığı bir yerdir.

Kıyı kenarında uzanan yolların birinde yürüyüşe çıkmanızı tavsiye ederiz. 2,5 kilometreden kısa bir süre sonra, 1912 yılında kurulan Botanik Bahçesi'ne ulaşacaksınız. Yeşil Cape denilen pitoresk, en güzel fotoğrafları çekebileceğiniz önemli bir noktadır. Bir tepenin neredeyse tamamı dünyanın dört bir yanından getirilen binlerce egzotik bitkile kaplıdır. Bu alan, dokuz coğrafi bölgeye ayrılmıştır.

Eğer herhangi bir mucize ile yağışlı bir güne uyanırsanız, üzülmenize gerek yok. Bu yerin gelişim tarihini öğrenmek için Batum'a seyahat edebilirsiniz. Tren istasyonunun yanında, neredeyse 2000 parçanın sergilendiği ve bir teknoloji müzesi olan Nobel Brothers'ı ziyaret edebilirsiniz. En ilginç olan kısımları, ham petrol taşıma, çay demleme ve içme geleneği tarihidir. Eğer fotoğrafçılık ile uğraşıyosanız, baskı gelişimi ve fotoğrafçılık tarihi ile ilgili kısmı mutlaka ziyaret etmelisiniz. Ayrıca, bu alandaki öncülerden biri olan Prokudin-Górski'nin ilk renkli fotoğraflarını da görebilirsiniz.

Gürcüler, yeme ve içmeye oldukça düşkünlerdir. Sofra’ya Gürcüce ‘supra’ adı verilmektedir. Kalabalık olarak yemek yemeyi seven Gürcüler, sofra kültürü ve adabı konusunda çok hassaslardır. Her sofranın en güzel konuşanı sofranın “Tamada”sı olarak adlandırılmaktadır ve sofranın yöneticisi olarak geleneklerin uygulanmasından sorumlu oluyor. Tamada’nın konuştuğu sofrada herkes susup onu dinlemek zorundadır. Gelenekleri öğrenmek için yerel restoranları ziyaret edebilirsiniz.

✔️ Jaguaruna'ya uçuşları için eSky.com.tr’de özel fırsatlar mevcut mu?

eSky.com.tr web sitemizde düzenli olarak fırsatları ve seyahat tekliflerini düşük fiyatlarda güncellemekteyiz. Bizi takip edin ve ilham alın!

✔️

eSky.com.tr'de uçak bileti rezervasyonu yaparken ihtiyaçlarınıza göre farklı sigorta türleri de satın alabilirsiniz. Bu sayede seyahatiniz daha güvenli ve rahat olacaktır.

✔️ Jaguaruna'ya destinasyonuna uçuş yaparken, konaklama rezervasyonu da yapabilirmiyim?

eSky.com.tr sitemizde Otel arama motoru sunmaktayız. Bunun sayesinde seyahat etmeden önce, konaklama yerinizi rezerve edebilirsiniz. Konaklama, biletten bağımsız olarak veya Uçuş + Otel paketinin bir parçası olarak da rezerve edebilirsiniz.

✔️ Hangi havayolları Jaguaruna'ya uçuşları sunmakta?

eSky.com.tr sitemizde Jaguaruna'ya uçuş teklifleri için sadece düşük maliyetli havayollarını değil, aynı zamanda yüksek standartta uzmanlaşmış olan havayollarını da sunmaktayız.

Havaalanları Jaguaruna'da

Jaguaruna'ya uçan popüler hava yolları

Otel mi arıyorsunuz? Jaguaruna'daki en iyi otelleri kontrol edin

Jaguaruna'da otel bul