Menüsü

uçak bileti ara - Granadilla de Abona (Tenerife) Karlsruhe

Filtreleri göster

Karlsruhe

  • Genel bilgi

    Resmi dil: Almanca
    Zaman dilimi: UTC+2 (yaz), UTC+1 (kış)
    Para birimi: Euro (EUR)

  • Yemek

    Karlsruhe'de Alman mutfağının yanı sıra  Fransız lezzetleri de yer almaktadır. Bunun nedeni Fransa'sınırına yakın bir konumda olmasından kaynaklanmaktadır. Alman usulü güveç olarak anılan Auflauf şehirdeki en popüler ve lezzetli yemeklerden biridir. Jägerschnitzel ise geleneksel lezzetler arasında yer alan mantar soslu pirzoladır.

  • Ulaşım

    Şehir için ulaşımda oldukça sistemli bir şekilde çalışmaktadır. Karlsruhe Transport Authority olarak bilinen demiryolu ulaşımı şehre özel olarak faaliyet göstermektedir. Bunun yanı sıra otobüs ve taskiler de diğer ulaşım seçenekleridir. Karlsruhe'ye 40 km mesafede yer alan havalimanı ise şehre ulaşımda bir diğer önemli ulaşım seçeneğidir.

  • Karlsruhe botanik bahçesi

    1853 ve 1857 yılları arasında kurulmuş bu bahçede yüzlerce çiçek ve ağaç türüne rastlayacaksınız.

Karlsruhe Gezi Rehberi

Karlsruhe, Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletine bağlı, Fransa -Almanya sınırındaki yer alan bir şehirdir. Yaklaşık 300 bin civarında nüfusa sahip olan şehirde sanayi önemli ölçüde gelişmiştir. Almanya Anayasa Mahkemesinin Karlsruhe şehrinde yer almasından dolayı hukuksal manada Almanya'nın en önemli yeridir.

Karlsruhe'de görülmesi gereken yerler

Karlsruhe Sarayı şehrin ilk olarak ziyaret edilmesi gereken yerlerden. 18. yüzyıllarda III. William tarafından 1715 yılında inşa edilmiş olan saray yüzyıllardır şehrin en önemli simgesi konumundadır.

Federal Anayasa Mahkemesi ziyaret edilmesi gereken bir diğer yer. Almanya'nın en üst dereceli mahmemesini de ziyaret etmek gerek.

Karlsruhe Teknoloji Enstitüsü  Almanya'nın en büyük ve en prestijli araştırma ve eğitim kurumlarından birisi konumundaki enstitü ilimin geldiği nokta hakkında biraz bilgi almak ve görmek adına ziyaret edilmesi gerken bir diğer nokta.

Karlsruhe'de yapılması gerekenler

Turmberg tepesine giderek şehri tepeden izleyebilirsiniz. Buradan hem güzel manzaranın tadını çıkarıp, hem de bol bol resim çekebilirsiniz. 

Karlsruhe Botanik Bahçesi sizi oldukça rahatlatacaktır. 1853 ve 1857 yılları arasında kurulmuş bu bahçede yüzlerce çiçek ve ağaç türüne rastlayacaksınız.

Yemek

Karlsruhe'de Alman mutfağının yanı sıra  Fransız lezzetleri de yer almaktadır. Bunun nedeni Fransa'sınırına yakın bir konumda olmasından kaynaklanmaktadır. Alman usulü güveç olarak anılan Auflauf şehirdeki en popüler ve lezzetli yemeklerden biridir. Jägerschnitzel ise geleneksel lezzetler arasında yer alan mantar soslu pirzoladır. Bunların yanı sıra Almanya genelinde yaygın olan sosislerden burada da yiyebilirsiniz. İçecek olarak bira en yaygındır. Apfelkücher tatlıları ise yemeklerden sonra ağzınızı tatlandıracak geleneksel tatlılardan biridir. Yemek yiyebileceğiniz birkaç mekan sıralamak gerekirse EigenArt, Bratar ve Yangda diye sayabiliriz.

✔️ Granadilla de Abona'dan (Tenerife) Karlsruhe'ye uçuşları için eSky.com.tr’de özel fırsatlar mevcut mu?

eSky.com.tr web sitemizde düzenli olarak fırsatları ve seyahat tekliflerini düşük fiyatlarda güncellemekteyiz. Bizi takip edin ve ilham alın!

✔️

eSky.com.tr'de uçak bileti rezervasyonu yaparken ihtiyaçlarınıza göre farklı sigorta türleri de satın alabilirsiniz. Bu sayede seyahatiniz daha güvenli ve rahat olacaktır.

✔️ Granadilla de Abona'dan (Tenerife) Karlsruhe'ye destinasyonuna uçuş yaparken, konaklama rezervasyonu da yapabilirmiyim?

eSky.com.tr sitemizde Otel arama motoru sunmaktayız. Bunun sayesinde seyahat etmeden önce, konaklama yerinizi rezerve edebilirsiniz. Konaklama, biletten bağımsız olarak veya Uçuş + Otel paketinin bir parçası olarak da rezerve edebilirsiniz.

✔️ Hangi havayolları Granadilla de Abona'dan (Tenerife) Karlsruhe'ye uçuşları sunmakta?

eSky.com.tr sitemizde Granadilla de Abona'dan (Tenerife) Karlsruhe'ye uçuş teklifleri için sadece düşük maliyetli havayollarını değil, aynı zamanda yüksek standartta uzmanlaşmış olan havayollarını da sunmaktayız.

Havaalanları

Granadilla de Abona (Tenerife) Karlsruhe

Otel mi arıyorsunuz? Karlsruhe'deki en iyi otelleri kontrol edin

Karlsruhe'de otel bul