Menüsü

Katowice - Katowice'ye

Filtreleri göster

Katowice

  • Genel bilgi

    Resmi dil: Lehçe
    Zaman dilimi: UTC+2 (yaz), UTC+1 (kış)
    Para birimi: Polonya zlotisi (PLN)

  • OFF Festivaline Katılın

    Ağustos ayında, Avrupa'daki en heyecan verici müzik etkinliklerinden biri olan OFF Festivali, Dolina Trzech Stawów'da (Three Ponds Vadisi) gerçekleşiyor. Dört aşamada alternatif müzik fırsatı sunan festivalde, 70'den fazla müzik grubunu dinleyebilir ve güzel zaman geçirebilirsiniz. Avrupa’nın bir çok farklı ülkesinden gençlerin katıldığı bu festivali kaçırmamalısınız.

  • En Güzel Şehir Manzarası

    En iyi şehir panoramasını görmek istiyorsanız, Silesian Müzesinde yer alan eski maden şaftında inşa edilen gözlem kulesine mutlaka çıkmalısınız. 

  • Lezzetli Yemekleri Keşfedin

    Bu bölgenin en tipik ve geleneksel yemeği, "kluski, rolada ve modro kapusta" (köfte, rolada ve kırmızı lahana), yani Silezya yemeği'dir. Çoğu Silesian restoranda mutlaka servis edilmektedir.  Mutlaka tadına bakmanız gereken yerel bir lezzettir.

Katowice Gezi Rehberi

Katowice'teki görülecek yerler

Yakın zamana kadar, Katowice güney Polonya'daki maden endüstrisinin merkezi olarak bilinmekteydi. Maden şaftlarını ve "familoks" (işçi evleri) olarak adlandırılan yerleşkeyi hala görüp gezebilirsini. Ancak şehrin atmosferi de hızla değişmektedir. Şehir günümüzde, kültür, iyi yemek ve modern mimarinin başkenti olarak anılmaktadır. Katowice şehri bitişik kentlerle birlikte oluşan nüfusu yaklaşık 2,5 milyondur ve büyük bir metropoliten bölgenin merkezinde yer almaktadır.

Yıllarca Silezya ve Katowice maden endüstrisi ile bilinmekteydi. Son zamanlarda şehir, fantastik ve dünyaca ünlü mimari projeleri ve endüstriyel binaların başarısı ile yükselişe geçmiştir. Aynı zamanda organize edilen kültürel etkinlikler, bölgenin tarih müzeleri ve leziz yerel mutfağı ile turistlerin yoğun ilgisini görmektedir.

Katowice'in her yerinde, şehrin olumlu yönde bir dönüşüme uğradığını görebilirsiniz. "Spodek" adı verilen fütüristik arena kompleksini, Uluslararası Kongre Merkezi’ni, anıtsal NOSPR (Polonyalı Ulusal Radyo Senfoni Orkestrası) binasını ve eski maden alanında inşa edilmiş olan Silesian Müzesi'ni mutlaka ziyaret etmelisiniz. Avrupa’nın en iyi etkileşimli sergilerinden birine sahip olan ve maden bölgesinde yer alan Silesian Müzesi'nde güzel vakit geçirebilirsiniz.

Polonya komünist idaresindeyken ve 1999 yılına kadar "Katowice Voyvodalığı" merkezi olmuştur. Eğer tarihi binaları görmek ve keşfetmek istiyorsanız, demiryolu hatlarının yakınında bulunan şehrin modernistik kısmına gitmelisiniz. Bu bölgede, Modernizm Güzergahı'nı takip ederek, Silesian Parlamentosu ve Silezya Voievodship Bürosu’nun yapılarını görebilirsiniz. Bunun yanı sıra gene aynı bölgede yer alan 1930'larda inşa edilen bir çok yapıyı gezebilirsiniz. Bu bölgeye hayran kalacaksınız. Nikiszowiec isimli, atmosferik ve şık kent bölgesini ziyaret etmeyi unutmamalısnız. Bu bölge, birçok mükemmel restorana, kahvelere ve sanat galerisine sahip klinker tuğla binaları olan eski bir işçi mahallesidir. Kalabalıkları çeken açık hava etkinlikleri de orada gerçekleşmektedir. Özellikle yaz aylarında gerçekleştirilen Büyükanne Anna'nın Fuar’ını, naif sanat festivalinin bir parçası olan Sanat Pazarı’nı ve kışın Noel döneminde kurulan Noel pazarı’na göz atmalısınız.

Eğlenceden hoşlanıyorsanız, Mariacka Caddesi'nde güzel zaman geçirebilirsiniz, tren istasyonunun yakınında yer cadde, şehir merkezine oldukça yakındır ve yürüyerek ulaşmanız mümkündür. Burası, dünya mutfağını sunan en iyi kulüplerin, barların ve restoranların bulunduğu yerdir. Eğlence ve gece hayatının devam ettiği en önemli noktadır.

✔️ Katowice'ye uçuşları için eSky.com.tr’de özel fırsatlar mevcut mu?

eSky.com.tr web sitemizde düzenli olarak fırsatları ve seyahat tekliflerini düşük fiyatlarda güncellemekteyiz. Bizi takip edin ve ilham alın!

✔️

eSky.com.tr'de uçak bileti rezervasyonu yaparken ihtiyaçlarınıza göre farklı sigorta türleri de satın alabilirsiniz. Bu sayede seyahatiniz daha güvenli ve rahat olacaktır.

✔️ Katowice'ye destinasyonuna uçuş yaparken, konaklama rezervasyonu da yapabilirmiyim?

eSky.com.tr sitemizde Otel arama motoru sunmaktayız. Bunun sayesinde seyahat etmeden önce, konaklama yerinizi rezerve edebilirsiniz. Konaklama, biletten bağımsız olarak veya Uçuş + Otel paketinin bir parçası olarak da rezerve edebilirsiniz.

✔️ Hangi havayolları Katowice'ye uçuşları sunmakta?

eSky.com.tr sitemizde Katowice'ye uçuş teklifleri için sadece düşük maliyetli havayollarını değil, aynı zamanda yüksek standartta uzmanlaşmış olan havayollarını da sunmaktayız.

Havaalanları Katowice'de

Katowice'ye uçan popüler hava yolları

Otel mi arıyorsunuz? Katowice'deki en iyi otelleri kontrol edin

Katowice'de otel bul