Menüsü

uçak bileti ara - Gazipaşa Bursa

Filtreleri göster

Bursa

  • Genel bilgi

    Resmi dil: Türkçe
    Zaman dilimi: UTC +3
    Para birimi: Türk Lirası (TL)

  • İskender Kebabının doğduğu yer

    İskender kebabı, Bursa'da icat edilmiştir. Aslında temel malzemesi Döner olsa da, İskender'i İskender yapan, üstündeki tereyağ, domates sosu, yanındaki yoğurt ve altındaki yağlı pide parçalarıdır. Kullanılan domates sosu ve yoğurt da kaliteyi çok etkilemektedir. Oldukça lezzetli ve doyurucudur.

  • Bursa'da Motorlu Araçlar

    Bursa bölgesinde birçok otomobil markasının fabrikası vardır. Bu bölgedeki Fiat fabrikasının, daha önce Tofaş arabalarının yapıldığı bir yer olarak kullanıldığını bilmek, ilginizi çekebilir.

  • Caminin Rengi

    Bursa'yı ziyaret edip, Yeşil Camiyi ziyaret etmeden dönmemelisiniz. Yeşil semtinde bulunan cami, 1419 yılında, Çelebi Sultan Mehmed tarafından yaptırılmıştır. Evliya Çelebi de, bu camiye yeşil adının verilmesine gerekçe olarak yeşil renkli çinilerle örtülmüş olan minareleri ve kubbeleri göstermektedir.

Bursa Gezi Rehberi

Bursa Şehrinde Görülmesi Gereken Yerler

Bursa, Osmanlı İmparatorluğunun ilk başkentidir. Türkiye'nin kuzey batısında olup Marmara Denizi kıyısından yaklaşık 25 kilometre uzaklıktadır. Bursa ve civarında MÖ 4000'li yıllardan itibaren çeşitli yerleşimlerin olduğu saptanmıştır; fakat yöreye ait kesin bilgiler MÖ 700'lere dayanmaktadır. 2014 yılında UNESCO Dünya Miras Listesi'ne girmiştir. Ekonomik açıdan Türkiye'nin en gelişmiş kentlerinden biri olan Bursa doğal ve tarihsel zenginlikleriyle de önem taşır. 2016 yılında hazırlanan Dünya Yaşanabilir Şehirler sıralamasında, 28. sırada yer aldı. Bursa, sanayi istatistiklerine göre Türkiye'nin en büyük sanayi kenti ve otomotiv üretim merkezidir. CNN International tarafından Türkiye'nin Detroit'i yakıştırması yapılmıştır. Türkiye'nin ilk tekstil müzesi Bursa'dadır. Genelde ılıman bir iklime sahiptir. Ancak, iklim bölgelere göre de değişiklik göstermektedir. Kuzeyde Marmara Denizinin yumuşak ve ılık iklimine karşılık güneyde Uludağ'ın sert iklimi ile karşılaşılmaktadır.

Bursa, kış sporlarının merkezi olan Uludağ dağının eteğinde olup, yıllarca kür özellikleri ile bilinen su kaynakları da ziyaretçilerine sunmaktadır. 2500 metreyi aşan Uludağ, Marmara Bölgesi'nin en yüksek zirvesidir. Efsanelere ve inanışa göre, Troya Savaşı'nı gözlemleyen tanrılar burada yer almaktadır. Belki bunun sebebi olarak dağa "Türkçe Olympus" deniyor.

Osmanlı İmparatorluğu tarihinin sevgilileri, burayı çok seveceklerdir. Bir zamanların başkenti olması sayesinde Bursa'da, o zaman hükümdarları tarafından yapılmış birçok türbe vardır. Bunların arasında Osmanlı imparatorluğunun kurucusu olan Osman Gazi'nin mezarı da yer almaktadır. Şehrin eski semtinde, o zamanlardaki mimarinin hemen hemen mükemmel örnekleri olan camileri de içeren 14. ve 15. yüzyıldan kalma diğer binaları da ziyaret edebilirsiniz. Şehirdeki en ilginç bina, Zafer Plaza’dır. Tamamen farklı nedenlerden ötürü cam piramit şeklinde inşa edilmiş bir alışveriş merkezi 'dır.

Eğer biraz daha geleneksel bir şekilde alışveriş yapmak isterseniz, halk pazarına gitmelisiniz. En popüler olanı, geçmişi 14. yüzyıla dayanan Kapalıçarşı'dır! Bir diğer ilginç yer ise, Pazar Koza Han’dır.

Yöre mutfağından yemekler denemek isterseniz, restoranlar için size bazı iyi önerilerimiz var. Örneğin Uluyol Şirin Sokak 12'deki Uludağ Kebapçığı ya da Canbalı Mahallesi, Sifa Sokak 9. adresindeki Tavacı Refik, çok lezzetli Türk yemekleri ile ünlüdür. Eğer deniz ürünlerini severseniz, Ahtapotus isimli mekan, Akademi Caddesi 10 / B'de yer almaktadır.

✔️ Gazipaşa'dan Bursa'ya uçuşları için eSky.com.tr’de özel fırsatlar mevcut mu?

eSky.com.tr web sitemizde düzenli olarak fırsatları ve seyahat tekliflerini düşük fiyatlarda güncellemekteyiz. Bizi takip edin ve ilham alın!

✔️

eSky.com.tr'de uçak bileti rezervasyonu yaparken ihtiyaçlarınıza göre farklı sigorta türleri de satın alabilirsiniz. Bu sayede seyahatiniz daha güvenli ve rahat olacaktır.

✔️ Gazipaşa'dan Bursa'ya destinasyonuna uçuş yaparken, konaklama rezervasyonu da yapabilirmiyim?

eSky.com.tr sitemizde Otel arama motoru sunmaktayız. Bunun sayesinde seyahat etmeden önce, konaklama yerinizi rezerve edebilirsiniz. Konaklama, biletten bağımsız olarak veya Uçuş + Otel paketinin bir parçası olarak da rezerve edebilirsiniz.

✔️ Hangi havayolları Gazipaşa'dan Bursa'ya uçuşları sunmakta?

eSky.com.tr sitemizde Gazipaşa'dan Bursa'ya uçuş teklifleri için sadece düşük maliyetli havayollarını değil, aynı zamanda yüksek standartta uzmanlaşmış olan havayollarını da sunmaktayız.

Havaalanları

Gazipaşa Bursa

Otel mi arıyorsunuz? Bursa'daki en iyi otelleri kontrol edin

Bursa'da otel bul