Menüsü

uçak bileti ara - Kütahya Kars

Filtreleri göster

Kars

  • Genel bilgi

    Resmi dil: Türkçe
    Zaman dilimi: UTC +3
    Para birimi: Türk Lirası (TL)

  • Çay İçerek Soluklanın

    Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kars şehirinde de ciddi bir şekilde çay içme geleneği yaşıyor. Hemen hemen her köşe başında bulunan birçok çay dükkanından birine adımınızı atarak güzelce dinlenebilirsiniz. Kars şehrinin yerel halkını daha iyi tanımak için bulabileceğiniz harika bir fırsattır.

  • Ortaçağ Şehri Ani

    Ermenilere ait olan ortaçağ kenti Ani, Kars'a 50 kilometre mesafede bulunmaktadır. Türkiye'nin en büyük cazibe merkezlerinden biri olarak kabul edilir. Kars şehrindeyken buraya mutlaka uğramalısınız.

  • Arkeoloji

    Eski bir kasabaya gelince, bölgedeki topraklar geçmiş yaşanmışlıkların izlerini saklıyor. Bu bölge bulunan en ilginç arkeolojik ve etnografik eserler, Kent Müzesi'nde toplanarak sergilenmektedir.

Kars Gezi Rehberi

Kars Şehrinde Görülmesi Gereken Yerler

Türkiye'nin kuzey doğusunda, aynı adı taşıyan nehrin yanında yer alan pitoresk bir şehirdir. Çalkantılı tarihi boyunca şehrin kontrolü pek çok devlete geçmiştir. Doğu Roma İmparatorluğu, daha sonra Selçuklular, Moğollar ve İlhanlılar tarafından fethedilmiştir. Gelecek yüzyıllarda ise şehir, Gürcüler, Timurlular, Persler, Osmanlılar ve Ruslar tarafından fetih girişimlerine maruz kalmıştır. 1921 yılından beri Türkiye sınırları içerisinde yer almaktadır. Kars şehrinin tarihi geçmişinden ötürü milliyetlerin, kültürlerin ve dinlerin gerçek bir karışımına ev sahipliği yapmaktadır. Kars, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 2023 yılı için Türkiye Turizm Stratejisi 2023 ve Turizm Stratejisi Eylem Planı kapsamına alınan 15 il merkezinden birisidir. Bu proje ile hedeflenen, il merkezlerini "Kültür Turizmi Geliştirilecek Marka Kentler" ilan edip gelişmelerini sağlamaktır. Türkiye'nin Kafkasya'ya açılan kapısı konumundaki bu şehir, Kafkas Üniversitesi'nin açılmasıyla hızla gelişmeye başlamış ve zaman içinde bir öğrenci kenti durumuna gelmiştir. Ayrıca şehir merkezine altı kilometre uzaklıktaki havalimanı sayesinde de bölgesinde ulaşım ağının kesiştiği bir noktada yer alır.

Kars'ta görülmeye değer yerleri bilmek ister misiniz ? İlk olarak şehrin tarihi kalesini ziyaret etmelisiniz. Muhteşem bir manzaraya sahip olan bir tepenin en üst noktasında yer almaktadır. Kars'ı keşfetmenize yararlı olacaktır. Şehre önce şehre yukarıdan bakabilir, sonra da parçalarını gezerek öğrenebilirsiniz. Kalenin surları, muhtemelen 12. Yüzyılda yapılan çalışmalar ile bugünkü şeklini almıştır. Kale surları gibi bir yapının çok daha önceden beri var olduğu bilinmektedir. Duvarlarda birkaç yerde Ermeni haçları da bulunabilir.

Kaleden biraz daha alçak bir yerde, 11. yüzyılda inşa edilmiş bir Aziz Ermeni Kilisesi bulunmaktadır. Oniki havariler olarak yorumlanmış on iki figürle dekore edilmiştir. 16. yüzyılın ikinci yarısında, bir camiye ve 19. yüzyılın sonunda Ortodoks kilisesine dönüşmüştür. Tapınağın girişindeki verandalar, Rus zamanlarının kalıntılarıdır. 1993 yılından bu yana ise, bir cami olarak varlığını sürdürmektedir.

Kars nehrinin yukarı yakasında Taşköprü isimli taşlı bir köprü yer almaktadır. 1579 yılında, bazalt, taş bloklardan Lala Mustafa Paşa'nın emriyle yaptırılmıştır. Lala Mustafa Paşa, kısa süre sonra Sultan III. Murad'ın sadrazamı olmuştur. Orijinal köprü sel nedeniyle çökmüştür. Bugün baktığımız şey ise, 18. yüzyılın ilk yarısında yeniden yapılanmış formudur. Şehir boyunca üç tarihi hamam bulacaksınız. Hamamları ziyaret edebilirsiniz ama kullanamassınız. Hamamlar, yıllardır faaliyete geçirilmemiştir.

✔️ Kütahya'dan Kars'a uçuşları için eSky.com.tr’de özel fırsatlar mevcut mu?

eSky.com.tr web sitemizde düzenli olarak fırsatları ve seyahat tekliflerini düşük fiyatlarda güncellemekteyiz. Bizi takip edin ve ilham alın!

✔️

eSky.com.tr'de uçak bileti rezervasyonu yaparken ihtiyaçlarınıza göre farklı sigorta türleri de satın alabilirsiniz. Bu sayede seyahatiniz daha güvenli ve rahat olacaktır.

✔️ Kütahya'dan Kars'a destinasyonuna uçuş yaparken, konaklama rezervasyonu da yapabilirmiyim?

eSky.com.tr sitemizde Otel arama motoru sunmaktayız. Bunun sayesinde seyahat etmeden önce, konaklama yerinizi rezerve edebilirsiniz. Konaklama, biletten bağımsız olarak veya Uçuş + Otel paketinin bir parçası olarak da rezerve edebilirsiniz.

✔️ Hangi havayolları Kütahya'dan Kars'a uçuşları sunmakta?

eSky.com.tr sitemizde Kütahya'dan Kars'a uçuş teklifleri için sadece düşük maliyetli havayollarını değil, aynı zamanda yüksek standartta uzmanlaşmış olan havayollarını da sunmaktayız.

Havaalanları

Kütahya Kars

Otel mi arıyorsunuz? Kars'taki en iyi otelleri kontrol edin

Kars'ta otel bul