Menüsü

uçak bileti ara - Glasgow İbiza

Filtreleri göster

İbiza

  • Genel bilgi

    Resmi dil: İspanyolca
    Zaman dilimi: UTC+2 (yaz), UTC+1 (kış)
    Para birimi: Euro (EUR)

  • Hippi Gezginler

    20. yüzyılın ortalarına kadar İbiza, keşfedilmemiş bakire bir adaydı. Hippilerin ve sanatçıların girmeye başladığı 1960'lı ve 70’li yıllarda ise bu durum tamamen değişmiştir. Alışveriş yapmak isterseniz, Hippi Pazarı Es Cana bölgesinde kurulmaktadır.

  • Sa Caleta

    M.Ö. 7. yüzyılda İbiza, Batı'ya yaptıkları ticaret seferleri sırasında bölgeye gelmeye başlamış olan Fenikeliler tarafından kullanılmaktaydı. Sa Caleta'da Fenike dönemine air bir arkeolojik alan vardır.

  • Kıyamet Günü Adası

    Adanın güneybatısındaki sahilden birkaç yüz metre uzakta Es Vedrà adası yer almaktadır. Nostradamus'un kehanetine göre bu ada, dünyanın sonuna kadar ayakta kalacak tek yaşam alanıdır. Bugün, yabani keçiler bu adanın tek sakinleridir.

İbiza Gezi Rehberi

İbiza'da Görülmeye Değer Yerler

İbiza, çelişkilerden meydana gelen bir adadır. Yaz sezonunda, Avrupa'nın en iyi ve en güzel partilerinin düzenlendiği bir başkente dönüşür. Ekim (kış dönemi) ayından itibaren ise, kumlu plajları, muhteşem manzaraları ve lezzetli meyveleriyle sakin bir vahaya dönüşmetedir. İbiza, her gezginin hoşuna gidebilecek aktivitelere ve etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır.

Dans etmek sizin için yeterli değilse, Puerto San Miguel'de bulunan Cueva Can Marca mağaralarını ziyaret edebilirsiniz. Yol boyunca mağaranın tavanda göreceğiniz kırmızı noktalar sizi şaşırtmasın. Geçmişte kaçakçılar tarafından kullanılan bu mağaradaki kırmızı noktalar, çıkış yolunu kolayca bulmak için konulmuştur.

İbiza, harika partileri ve muazzam plajları ile turistlerin vazgeçilmez tatil noktalarından biridir. Büyüleyici küçük koyları da mutlaka ziyaret etmelisiniz. Mevsim boyunca deniz suyu sıcak kalır ve oldukça güneşlidir. Güneşlenmekten ve partilerden sıkıldığınızda, su sporlarını deneyebilir veya tüplü dalış yapabilirsiniz. Sahilde bulunan merkezlerden gerekli her türlü su sporu ekipmanını kiralamanız mümkündür.

Yaz tatilinizi İbiza'da geçirip tatilin koşuşturmacasından uzaklaşmak ve sakince dinlenmek istiyorsanız, Las Salinas Doğal Parkı'na gitmelisiniz. Sant Josep de Sa Talaia yakınlarında yer alan sulak alanlarda yaklaşık 200 kuş farklı türü bulunmaktadır. Bu bölgede yer alan pek çok kanal ve ırmak kollarında, bu kuş türlerini gözlemlemeniz mümkündür. Ayrıca bu alandan ve daha birçok farklı noktadan deniz tuzu da çıkarılmaktadır. İbiza, sahip olduğu inanılmaz biyolojik çeşitlilik sayesinde, 1999 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne dahil edilmiştir.

Partilere katılmak için hangi mekanlara gitmeliyim? Ada, Mayıs'dan Eylül ayına kadar, DJ'ler sayesinde büyük bir eğlence merkezi haline dönüşmektedir. Elektronik müzik sokaklarda yankılanır ve kalabalıkları kendine çeker. En popüler kulüpler, Sant Antoni de Portmany'de (şehir merkezine 18 kilometre uzaklıkta), Old Town (Eski Şehir kısmında)’un yakınında ve liman bölgesinde bulunmaktadır. Yaz sezonun bitiminde, limanın yakınında bulunan Pacha hariç, gece kulüplerinin büyük çoğunluğu kapanmaktadır.

1978'den beri San Antoni de Portmany’de işletilen İbiza'daki en ikonik cafe olan Cafe del Mar'ı mutlaka ziyaret etmelisiniz. Her akşam, muhteşem bir gösteri olan gün batımını izlemek için turistlerin akınına uğramaktadır. Kulüp her doludur ve geceleri chillout türü müzik çalınmaktadır.

✔️ Glasgow'dan İbiza'ya uçuşları için eSky.com.tr’de özel fırsatlar mevcut mu?

eSky.com.tr web sitemizde düzenli olarak fırsatları ve seyahat tekliflerini düşük fiyatlarda güncellemekteyiz. Bizi takip edin ve ilham alın!

✔️

eSky.com.tr'de uçak bileti rezervasyonu yaparken ihtiyaçlarınıza göre farklı sigorta türleri de satın alabilirsiniz. Bu sayede seyahatiniz daha güvenli ve rahat olacaktır.

✔️ Glasgow'dan İbiza'ya destinasyonuna uçuş yaparken, konaklama rezervasyonu da yapabilirmiyim?

eSky.com.tr sitemizde Otel arama motoru sunmaktayız. Bunun sayesinde seyahat etmeden önce, konaklama yerinizi rezerve edebilirsiniz. Konaklama, biletten bağımsız olarak veya Uçuş + Otel paketinin bir parçası olarak da rezerve edebilirsiniz.

✔️ Hangi havayolları Glasgow'dan İbiza'ya uçuşları sunmakta?

eSky.com.tr sitemizde Glasgow'dan İbiza'ya uçuş teklifleri için sadece düşük maliyetli havayollarını değil, aynı zamanda yüksek standartta uzmanlaşmış olan havayollarını da sunmaktayız.

Havaalanları

Glasgow İbiza

Otel mi arıyorsunuz? İbiza'daki en iyi otelleri kontrol edin

İbiza'da otel bul