Menüsü

Antakya - Antakya'ya

Filtreleri göster

Antakya

  • Genel bilgi

    Resmi dil: Türkçe
    Zaman dilimi: UTC +3
    Para birimi: Türk Lirası (TL)

  • Hristayanlar İçin Ruhsal ve Dini Deneyim

    Her yıl 29 Haziran'da, Hristiyan Kiliseleri Aziz Petrus ve Paul bayramını kutlamaktadır. Büyük kitlelerin katıldığı bu bayram kutlamaları, özellikle yabancı turistler tarafından yoğun ilgi görmektedir. 

  • Sokak Marketleri

    Zeytinyağı sabunu ve ipek, Antakya'nın dünyaca ünlü yerel ürünlerindendir. Bunlardan herhangi birini satın almak için Ulu Camii'nin yakınında yer alan pazar meydanına gidebilirsiniz. Alışveriş yapmak içinde en ideal noktadır.

  • Gitmeden Mutlaka Kontrol Etmelisiniz

    Hatay Arkeoloji Müzesi dini bayramların ilk gününde ve her Pazartesi öğle saatlerine kadar kapalıdır. Yaz dönemi, ziyaretçilerini her sabah 09:00'dan akşam 18:30'a kadar ağırlamaktadır. Kış dönemi ise sabah 08:00'den akşam 16:00'e kadar ziyaretçilerini kabul etmektedir.

Antakya Gezi Rehberi

Antakya'da görülmesi gereken yerler

Antakya şehri, "Hatay" olarak da adlandırılmaktadır. Antakya, Hıristiyanlığın etkisini görebileceğiniz önemli bir dini merkezdir. Ortadoğu kültürünün hakim olduğu şehir, bir çok dini merkeze ev sahipliği yapmaktadır.

Akdeniz'e 22 kilometre uzaklıkta bulunan şehir, güzel plajları ve deniziyle turistleri cezbetmiyor ancak şehirin içinde keşfedeceğiniz bir çok tarihi alan bulunmaktadır.

Antakya, MÖ 300 civarında Büyük İskender'in komutanlarından Seleucus Nicator tarafından kurulmuştur. Antakya, Roma döneminde antik dünyanın üçüncü büyük şehriydi. Ne yazık ki, o dönemden günümüze çok fazla eser kalmamaıştır. 6. Yüzyılda gerçekleşen büyük depremden ötürü şehirde yer alan hemen hemen tüm tarihi alanlar yıkılmıştır. Bugün görebileceğiniz tarihi eserlerden biri, Orontes Nehri üzerinde inşa edilmiş olan eski beş köprüden biridir. 2. ve 4. yüzyıllar arasında inşa edilen köprüde oldukça güzel mozaikler yer almaktadır. Bu mozaikler, kentin en büyük cazibe merkezlerinden Hatay Arkeoloji Müzesi'nde sergilenmektedir. Hatay Arkeoloji Müzesi, dünyadaki en zengin ikinci mozaik koleksiyonunu ziyaretçilerine sunmaktadır. Antakya ve civarında Akdeniz iklim tipi egemendir.

Antakya'nın "görülmesi gereken yerler" listenize Aziz Peter Mağarası Kilisesi (Aziz Petros Kilisesi)’ni mutlaka eklemelisiniz. Şehir merkezinden yaklaşık 2,5 km uzaklıkta yer almaktadır.Bu kiliseye şehir merkezinden yürüyebilir, araba veya otobüs kullanarak da gidebilirsiniz. Anlatılanlara göre, Aziz Petrus (ve ondan sonraki Aziz Paul) bu bölgede Hıristiyanlığı yaymış ve vaizlik yapmıştır. Bizans dönemine ait olan mağara, 11. yüzyılda Haçlı Seferi esnasında Hristiyanlar tarafından yeniden inşa edilmiştir.  Aziz Petros Kilisesi, mağara içinde kurulmuş olan bir kilise değildir. Kayaların kilise şeklinde oyulmasından meydana gelmiştir.

Etnik kökenleri ve dinleri farklı birçok topluluğa ev sahipliği yapan bu kent UNESCO (BM Eğitimsel, Bilimsel ve Kültürel Organizasyonu) barış kenti adayı olmuş ve ikinci kent seçilmiştir.

Antakya şehri Suriye sınırında yer almaktadır. Ziyaretiniz esnasında Arap kültürünün Antakya mimarisi veya mutfağı üzerinde güçlü bir etkisi olduğunu kolayca fark etmek mümkündür. Yerel atmosfere tadını çıkarmak için dar sokakları gezerek şehrin en büyük ve önemli camilerinden biri olan Ulu Camii ve bölgedeki en eski Müslüman ibadethanesi olan Habib-i Neccar Camii'ni ziyaret edebilirsiniz. Ortadoğu mutfağını seviyorsanız, burada hayal kırıklığına uğramayacaksınız - taze nane veya nohut tabanlı spesiyalitelerin (örn. Humus) yanı sıra geleneksel otlu peynir, yoğurt bazlı çorbalar ve kebap türleriyle tatlandırılmış yerel yemekleri tadabilirsiniz. Eğer tatlılardan hoşlanıyorsanız, kesinlikle künefe’yi denemelisiniz.

✔️ Antakya'ya uçuşları için eSky.com.tr’de özel fırsatlar mevcut mu?

eSky.com.tr web sitemizde düzenli olarak fırsatları ve seyahat tekliflerini düşük fiyatlarda güncellemekteyiz. Bizi takip edin ve ilham alın!

✔️

eSky.com.tr'de uçak bileti rezervasyonu yaparken ihtiyaçlarınıza göre farklı sigorta türleri de satın alabilirsiniz. Bu sayede seyahatiniz daha güvenli ve rahat olacaktır.

✔️ Antakya'ya destinasyonuna uçuş yaparken, konaklama rezervasyonu da yapabilirmiyim?

eSky.com.tr sitemizde Otel arama motoru sunmaktayız. Bunun sayesinde seyahat etmeden önce, konaklama yerinizi rezerve edebilirsiniz. Konaklama, biletten bağımsız olarak veya Uçuş + Otel paketinin bir parçası olarak da rezerve edebilirsiniz.

✔️ Hangi havayolları Antakya'ya uçuşları sunmakta?

eSky.com.tr sitemizde Antakya'ya uçuş teklifleri için sadece düşük maliyetli havayollarını değil, aynı zamanda yüksek standartta uzmanlaşmış olan havayollarını da sunmaktayız.

Havaalanları Antakya'da

Antakya'ya uçan popüler hava yolları

Otel mi arıyorsunuz? Antakya'daki en iyi otelleri kontrol edin

Antakya'da otel bul