Menüsü

Eilat - Eilat'a

Filtreleri göster

Eilat

  • Genel bilgi

    Resmi dil: İbranice, Arapça
    Zaman dilimi: UTC+3 (yaz), UTC+2 (kış)
    Para birimi: İsrail yeni şekeli (ILS)

  • Eilat'ın Taşı

    Eilat dağlarında ortaya çıkan olağandışı, yeşil-mavi malakit (bakırtaşı) taşı görenleri kendisine hayran bırakmaktadır. Eliat ziyaretinizden dönüşte getirilebilecek en önemli hatıra öğelerinden biri olabilecek bu taş, turistler tarafından satın sıklıkla alınmaktadır. Bu özel taştan çeşitli takılar da yapabilirsiniz

  • Kırmızı Kanyon

    Kırmızı kayaçlar arasındaki dar çatlaklara süzülen güneş ışığını izleyerek yürüyüş yapmak, paha biçilemez bir duygudur. Kanyonun içinde rahatça yürüyebilir ve yol boyunca oluşturulmuş halat köprüleri kullanabilirsiniz

  • Sizin İçin Çok mu Sıcak?

    Sıcaklık, yaz boyunca Eliat şehrinde 40 derecenin üzerine çıkabilir ve durum oldukça normaldir. Şehrin sıcağından bunaldığınızda yapmanız gereken en önemli şey dondurma yemektir. Şehir de satılan en iyi ev yapımı dondurmalar, Paulina Ice Creamy'de yer almaktadır. Marina'yı izlemek ve dondurmanızı yemek için orada oturabilirsiniz.

Eilat Gezi Rehberi

Eilat Şehrinde Gezilmesi Gereken Yerler

Şaşırtıcı doğası, sıcak güzel günleri, sahili ve lezzetli yemekleriyle Eilat şehri, tatilinizi geçirmek için en ideal şehirlerden biridir.

Eilat bölgesi, yerlaşim alanı olarak ilk defa MÖ 8. yy'da kullanılmıştır. Tarih boyunca yoğun bir şekilde kullanılan ve bir liman kenti olarak işlev gören şehir, günümüzde Avrupa, Afrika ve Asya'nın dört bir yanınından gelen turistlerin yoğun ilgi gösterdiği bir tatil beldesidir.

Eilat'ın plajları iki kısma ayrılmıştır. Kuzeydeki plajlar, otel komplekslerine yakın bir yer almaktadır. Bu kısım, cankurtaranların gözetiminde su sporları ve dalış yapmak için en iyi koşullara sahiptir. Güney kısmı ise sahil boyunca yer alan barlara ve gece kulüplerine ev sahipliği yapmaktadır.

Eilat'ın plajını diğer plajlarlardan ayıran en önemli nedendi Dolphin Reef (Yunus Reefi)’dir. Akabe Körfezi boyunca yüzen yunusları ve deniz aslanlarını görmeniz mümkündür. Zaman içerisinde insanlarla sosyalleşen yunuslar ve deniz aslanlarıyla birlikte kolayca yüzebilir ve denizde eğlenebilirsiniz. Denizin daha derin bölgelerini görmek isterseniz, sahilde yer alan sualtı gözlemevini ziyaret edebilirsiniz. Su seviyesinin 6 metre altına indikten sonra doğal su parkını hayranlıkla izleyebilirsiniz.

Caz müzikten hoşlanıyorsanız, Eilat şehrini Ağustos ayında mutlaka ziyaret etmelisiniz. Ağustos ayında gerçekleştirilen Kızıldeniz Caz Festivali boyunca, üst düzey modern caz sanatçıları, sahil boyunca kurulan sahnelerde performanslarını sergilemektedir. Ayrıca, Ocak ayında Klasik Müzik Festivali ve Mayıs ayında Uluslararası Film Festivali, Eilat şehrinde yer almaktadır.

Yorucu bir günün ardından acıkırsanız, sahilde yer alan Mosh Beach'e uğrayın. Yemek masaları, kumun üzerinde yer almaktadır ve zemin ahşapdan oluşturulmuştur. Yemekler gayet basit ama güzel kombinasyonlardan meydana gelmektedir. Meyve tabağı, kızartılmış yumurta, ızgara sebze veya ananas içinde servis edilen dondurmanın tadına bakabilirsiniz. Sabahları erken saatlerde bu alan yoga dersleri için kullanılmaktadır.

Akşam yemeği için kaşarlı ızgara türü yemeklerin servis edildiği Achla Eiliat'ı ziyaret edin. Restoran, hem turistler hem de yerli halk arasında oldukça popülerdir. Hatmarim caddesinde yer alan Falafel Halev Harahav restoranında mükemmel şekilde hazırlanmış falafels ve shawarmasın tadına bakabilirsiniz. Bu restoranın her zaman kalabalık olduğunu unutmamalısınız. Ayrıca, Balık Pazarı'nı ziyaret ederek, şehrin en iyi balık ve deniz ürünleri bulabilirsiniz.

✔️ Eilat'a uçuşları için eSky.com.tr’de özel fırsatlar mevcut mu?

eSky.com.tr web sitemizde düzenli olarak fırsatları ve seyahat tekliflerini düşük fiyatlarda güncellemekteyiz. Bizi takip edin ve ilham alın!

✔️

eSky.com.tr'de uçak bileti rezervasyonu yaparken ihtiyaçlarınıza göre farklı sigorta türleri de satın alabilirsiniz. Bu sayede seyahatiniz daha güvenli ve rahat olacaktır.

✔️ Eilat'a destinasyonuna uçuş yaparken, konaklama rezervasyonu da yapabilirmiyim?

eSky.com.tr sitemizde Otel arama motoru sunmaktayız. Bunun sayesinde seyahat etmeden önce, konaklama yerinizi rezerve edebilirsiniz. Konaklama, biletten bağımsız olarak veya Uçuş + Otel paketinin bir parçası olarak da rezerve edebilirsiniz.

✔️ Hangi havayolları Eilat'a uçuşları sunmakta?

eSky.com.tr sitemizde Eilat'a uçuş teklifleri için sadece düşük maliyetli havayollarını değil, aynı zamanda yüksek standartta uzmanlaşmış olan havayollarını da sunmaktayız.

Havaalanları Eilat'ta

Eilat'a uçan popüler hava yolları

Otel mi arıyorsunuz? Eilat'taki en iyi otelleri kontrol edin

Eilat'ta otel bul