Menüsü

Willemstad - Willemstad'e

Filtreleri göster

Willemstad

  • Genel bilgi

    Resmi dil: Felemenkçe, Papiamento
    Zaman dilimi: UTC -4
    Para birimi: Hollanda Antilleri guldeni (ANG)

  • İklim

    Şehrin iklimi yıl boyunca güneşli ve çok sıcak değildir. Ancak sezonuna göre farklılıklarda göstermektedir. Mayıs ve Haziran ayları en çok ziyaret edilen dönemdir.

  • Deniz Akvaryumu

    Bu akvaryumu mutlaka ziyaret etmelisiniz. Köpekbalıkları ve flamingoları görebileceğiniz, yunuslar ve deniz kaplumbağaları ile yan yana dalış yapma imkanı bulabileceğiniz gözde bir mekan. 1984'te kurulan akvaryum inanılmaz bir yer olup, yapımında kullanılan özel tekniklerle tüm deniz canlıları için doğal yaşam alanları yaratmıştır. Akvaryum, Bapor Kibrá caddesinde bulunur.

  • Çalışma Saatleri

    Willemstad şehrinde hayat erken saatlerde bitmektedir. Restorantlar en geç saat 22:00’da kapanmaktadır. Restoranlara gitmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırmalısınız. Geriye kalan dükkanlar ve alışveriş mağazaları saat 18:00’da kapanmaktadır.

Willemstad Gezi Rehberi

Willemstad şehri, Curaçao ülkesinin Karayip adasındaki küçük başkentidir ve 150.000'den fazla nüfusa sahiptir. Şehir, kartpostallarda sıkça göreceğiniz Kraliçe Emma Köprüsü ile ikiye bölünmüştür. Bu yeni oluşan iki yeni bölgeye verilen isimler ise Punda ve Otrobanda’dır. Bu köprü yalnızca yayaların kullanımına açık olup araç geçişi yasaktır. Willemstad şehrinin tamamı yayalara yönelik olarak kurulmuştur ve bu şehirde yürüyerek her yere kolayca ulaşabilirsiniz.

Punda şehrin turistik bölgesidir. En iyi mağazalar, iyi restoranlar ve oteller bu bölgede bulunur. Canlı gece hayatı olan bu bölgedeki barlar, kanala boyunca yer almaktadır. Curaçao'nun sembolü olan küçük, renkli ve çok çekici binaların olduğu yer de burasıdır. Bu mimari kompleksi, liman girişini ve köprüyü barındıran kent merkezi, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndedir.

Binalar, adanın yerleşimcileri olan Hollanda kültüründen etkilenmiştir. Bununla birlikte, 55'den fazla farklı medeniyetin kalıntılarını burada bulmanız mümkündür. Bu nedenle benzersiz bir kültürel çeşitlilik yaşamaya hazır olun.

Otrobanda bölgesi ise daha çok yaşama alanı olarak kullanılmaktadır. Bu bölge, Punda‘ya göre daha az ilgi çekmektedir. Ancak, kısa bir yürüyüş ile güzel şehir mimarisinin tadını çıkarabilirsiniz.

✔️ Willemstad'e uçuşları için eSky.com.tr’de özel fırsatlar mevcut mu?

eSky.com.tr web sitemizde düzenli olarak fırsatları ve seyahat tekliflerini düşük fiyatlarda güncellemekteyiz. Bizi takip edin ve ilham alın!

✔️

eSky.com.tr'de uçak bileti rezervasyonu yaparken ihtiyaçlarınıza göre farklı sigorta türleri de satın alabilirsiniz. Bu sayede seyahatiniz daha güvenli ve rahat olacaktır.

✔️ Willemstad'e destinasyonuna uçuş yaparken, konaklama rezervasyonu da yapabilirmiyim?

eSky.com.tr sitemizde Otel arama motoru sunmaktayız. Bunun sayesinde seyahat etmeden önce, konaklama yerinizi rezerve edebilirsiniz. Konaklama, biletten bağımsız olarak veya Uçuş + Otel paketinin bir parçası olarak da rezerve edebilirsiniz.

✔️ Hangi havayolları Willemstad'e uçuşları sunmakta?

eSky.com.tr sitemizde Willemstad'e uçuş teklifleri için sadece düşük maliyetli havayollarını değil, aynı zamanda yüksek standartta uzmanlaşmış olan havayollarını da sunmaktayız.

Havaalanları Willemstad'de

Willemstad'e uçan popüler hava yolları

Otel mi arıyorsunuz? Willemstad'deki en iyi otelleri kontrol edin

Willemstad'de otel bul