Direkt uçuş süresi yaklaşık olarak 1sa 10dk.
Haftanın 7 günü direkt uçuş mevcut.
Direkt uçuşlar: Iran Air (IR), Azerbaijan Airlines (J2), Pegasus Hava Yolları (PC).
Resmi dil: Farsça
Zaman dilimi: UTC+4.5
(yaz),
UTC+3.5
(kış)
Para birimi: İran riyali (IRR)
Tahran'ı ziyaret eden turistler, yerel vatandaşların da uyduğu kuralları takip etmek zorundadır. Kadınlar bütün vücudunu ve saçlarını kapamak zorundadır. Erkekler de uzun pantolon giymek zorundadır. Sandalet türü eşyalar rahatlıkla kullanılabilir.
Toplu taşıma araçlarını kullanırken kadınlar ve erkeklerin bir arada seyahat etmediğini unutmamalısınız. Metrodaki ilk iki vagon kadınlar içindir. Otobüslerde ayrı girişler vardır.
Şehirdeki en iyi oryantasyon noktası merkezde olan ve 80 km kuzeyden başlayan Walisa sokağıdır. Yanında birçok önemli meydan inşa edilmiştir.
Tahran'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler
Eskiden başkent Rey’in yakınlarında küçük bir köydü. Rey’in İS 1220’de Moğollar tarafından yıkılmasından sonra kent halkının büyük bölümü Tahran’a yerleşti ve Tahran bir kent olarak gelişmeye başladı; Rey’in kalıntıları günümüzde Tahran’ın güneyindedir.
Tahran Eyaleti'nin merkezi ve 15 milyonu aşan metropol nüfusuyla İran'ın en büyük kentidir. Hazar Denizine yaklaşık 100 km uzaklıkta, Elburz Dağlarının güney yamaçlarında bulunur. Tipik bir bozkır ikliminin hüküm sürdüğü Tahran'da kışlar soğuk ve kar yağışlı, yazlar ise sıcak ve kuraktır. İran'ın başkenti ve Pers İmparatorluğu'nun eski başkenti olan şehir, mükemmel mimarisi ve zengin süslemelerle dolup taşmaktadır. Görkemli sarayları, nadide eseler barındıran müzeleri, büyük meydanları, çok sayıda park ve bahçeleri olan Tahran, en çok ilgi gören şehirlerden biridir. Dünyanın en büyük pembe elması burada yer almaktadır. Altın ve taş işçiliği ile hazırlanan mücevherler de oldukça ilgi görmektedir. Tahran kebabını ve sıra dışı dondurmasını denemeden şehirden ayrılmamalısınız.
Merkez Bankası'nın yakınlarında bulunan Ulusal Mücevher Müzesi'ne girene kadar Tahran'da olduğunu söyleyemezsiniz. Mücevherat türü eşyalar genel olarak ilginizi çekmiyorsa bile, sizi kendine hayran bırakacaktır. Bu müzeyi ziyaret ederek en azından dünyanın en büyük pembe pırlantasını görebilirsiniz. 36 gram ağırlığındadır ve en çok ilgi gören eserlerden biridir.
Tahran'da, dünyanın bu bölgesindeki diğer şehirlerde olduğu gibi, en önemli nokta çarşıdır. Golestan Sarayı bölgesinde yer alan yerel pazar, üzerinde hemen hemen her şeyi bulabileceğiniz birkaç bin küçük ve büyük dükkanın yer aldığı devasa bir meydandan oluşmaktadır. Geri dönüş yolunu hatırlamaya çalışmayın, satıcıların ve alıcıların labirentinde kaybolun ve bu eşsiz yeri hissedin.
Tahran'da yemek yemeye ne dersiniz? Kesinlikle geleneksel bir İran yemeği olan kebabı tadmalısınız. Hemen her köşede küçük kebap dükkanlarını bulabilirsiniz. Kebabınızı yiyerek şehri gezmeye devam edebilirsiniz. Tatlı için safran ile servis edilen oryantal dondurmayı öneriyoruz.
Tahran'a yapacağınız bir gezi sırasında sevdikleriniz için bir hediyelik eşya ya da bir hediye olarak ne alacağınızı merak ediyorsanız, iyi bir seçim bir İran halısı olacaktır. Antik Pers bölgesi, muhteşem desenlere sahip hoş, el yapımı halılarıyla ünlüdür. Binlerce patern arasından bir halı seçmekten bunalmış hissediyorsanız, belki seramikle daha kolay bir seçim yapabilirsiniz. Tahran'da yapılanlar son derece güzel ve zariftir. Arka bahçede atölyeleri bulunan küçük dükkanları tercih etmelisiniz. Orada gerçek başyapıtları bulacaksınız. Lezzetli bir hatıra mı arıyorsunuz? Taze fıstık satın alabilirsiniz.