Resmi dil: Yunanca, Türkçe
Zaman dilimi: UTC+3
(yaz),
UTC+2
(kış)
Para birimi: Euro (EUR)
Kıbrıs’ta Türkiye ehliyeti yanında uluslararası geçerliliği olan tüm ehliyetler geçerli; fakat Kıbrıs’ta İngiliz sömürge döneminden kalan alışkanlıkla trafik, İngiltere’deki gibi soldan ilerliyor yani direksiyonlar sağda. Bu yüzden Türkiye'den gelenlerin oldukça dikkatli olmaları lazım. Şehir içinde ulaşım imkanları kısıtlı.
Lefkoşa gece hayatı Çarşamba, Cuma, Cumartesi geceleri son derece hareketlidir. Özellikle havaların Nisan ayı itibariyle iyice ısınmasıyla, gece hayatı da hız kazanmaktadır. Lefkoşa'da gidebileceğiniz çok sayıda disco ve bar bulunur. Bu barlarda da zaman zaman gece partileri ve özel gün partileri düzenlenir.
Elişi danteller, lefkara örgüsü, dokuma perdeler ve masa örtüleri, ipekliler, seperler, kilim ve halılar, çömlekler, gümüş işleri ve deri ürünler şehirdeki dükkanlarda bulabileceğiniz hediyelik eşyalardır. Lefkoşa'dan dönmeden alınıcaklar listesinde bir de Hellim peyniri yer alır.
Lefkoşa, Kıbrıs Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin başkentidir. Kıbrıs adasının ortasında yer alan şehir ve adanın en kalabalık kentidir. Şehrin güneyinde Rumlar, kuzeyinde ise Türkler bulunmaktadır. Şehrin ilkimi genel olarak sıcaktır. Şehrin ziyareti için en uygun Mart ve Ekim ayları arası olmakla birlikte Temmuz ve Ağustos sıcakları da gözardı edilmemelidir.
Şehir ziyaretinde gündüz yapılması gerekenler ve gece yapılması gerekenler diye ikiye ayırmak gerek. Gündüzleri farklı müzeleri dolaşarak veya şehri turlayarak geçirebilirsiniz. Gün boyunca sıcağın ve denizin tatını çıkarabilirsiniz.
Şehirdeki gece hayatı da oldukça hareketlidir. Özellikla Nisan ayından sonra havaların ısınması ile birlikte geceleri çok sayıdaki disko ve barları gezebilme imkanına kavuşursunuz.
Selimiye Cami : Adadaki en önemli eserlerden biridir. Yapımına 1208 yılında başlanmıştır. Luzinyan krallarının taç giyme törenlerinin yapıldığı cami, 1373 ve 1426 yıllarında yağmalanmış ve birkaç depremde zarar görmüştür. 1571'de Osmanlı Devleti tarafından Kıbrısın en büyük camiine dönüştürülmüştür.
Arap Ahmet Mahallesi : Arap Ahmet Paşa’nın yaptırdığı vakıflar sayesinde camiin bulunduğu mahalleye Arap Ahmet Mahallesi adı verilmiştir. Mahalle genel olarak tek ve iki katlı cumbalı ve cumbasız evlerden oluşmaktadır.
Hellim: “Kıbrıs’ta ne yenir?” diye kime sorsanız verecekleri ilk cevap hellim olacaktır. Peynir tutkunları için Lefkoşa ideal bir yer.
Balık: Eğer ikinci defa “Kıbrıs’ta ne yenir?” sorusunu sormak gerekirse dört tarafı Akdeniz sularıyla çevrili bir adada balık yenmesinden daha doğal ne olabilir cevabı bulunmaktadır.
Şeftali Kebabı: İsmini duyunca şaşırdığımız bu kebabın içinde şeftali yok. Aslında ismi Şef Ali kebabı olmasına rağmen zaman içinde Şeftali Kebabı olarak anılmaya başlamış ve bugüne ulaşmış.