Menüsü

Genel Bilgi

eSky Mesafeli Satış Sözleşmesi

Genel Hüküm ve Koşulları

Ve

Ön Bilgilendirme

6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve 27 Nisan 2014 tarih ve 29188 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği hükümleri uyarınca hazırlanmış “Sözleşme Genel Hüküm ve Koşulları” ve buna dair ön bilgilendirme aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

eSky.pl Spółka Akcyjna seyahat acentesinin internet sitesine hoş geldiniz (www.eSky.com.tr).

Lütfen internet sitemizi kullanmadan önce, Genel Hüküm ve Koşulları ve buna bağlı olan, Internet Uçuş Rezervasyon Sistemini dikkatlice okuyunuz.

Yazıda diğer türlü belirtilmediği sürece, büyük harfle başlayan aşağıdaki terimler takip eden anlama gelmektedir:

eSky.pl Spółka Akcyjna, 0000383663 referans numarası altında, VAT numarası: 9481987199, REGON 670140736, Varşova Bölge Mahkemesi, Ulusal Mahkeme Kayıt Dairesi XIV Ticari Bölgesine bağlı, 8 Jagielloński Meydanı, Radom'da tescilli bürosu bulunan ve tam olarak ödenmiş 990.471 PLN sermaye şirketidir.

Kullanıcı ya da Siz kavramları, bu internet sitesini ve/veya İnternet Uçuş Rezervasyon Sistemini kullanan herhangi bir gerçek kişi anlamına gelmektedir.

Seyahat Hizmeti/Hizmetleri, aşağıda sayılan herhangi bir ya da tüm hizmetler anlamına gelmekte olup şu şekilde sınıflandırılmıştır: uçak bileti satın alma, seyahat etkinlikleri planlama ve yönetme.

Tedarikçi, Seyahat hizmeti/hizmetlerini tedarik eden herhangi bir gerçek ya da tüzel kişi anlamına gelmektedir.

Düşük maliyetli havayolu, genellikle uçuşlarının çoğunu, bilindik havayollarından daha ucuza yapan ama diğer taraftan, bagaj ağırlığı, ödeme koşulları ve hal-i hazırda kesilmiş biletler üzerinde muhtemel uçuş değişiklerinde bulunma gibi özel kısıtlamaları olan bir havayolu şirketi ya da hava taşıyıcısı anlamına gelmektedir. Düşük maliyetli hava yolu şirketleri ayrıca, İndirimli ya da Düşük maliyetli taşıyıcı (LCC) olarak da bilinirler. www.eSky.com.tr’nin İnternet Rezervasyon sistemi, aşağıdaki Düşük maliyetli havayolları ile çalışmaktadır.

Aer Arann, Aer Lingus, Air Iceland, Air Europa, Air Rarotonga, Air Southwest, Airasia, AirTran Airways, Atlas Blue, Aurigny, Baboo Airways, Blu Express, Blue 1, BlueAir Business Aviation, Blue Islands, BMIbaby, CanJet, Centralwings, Cimber Air, Corendon,

Darwin Airline, easyJet, EuroManx, Evolavia, Excelairways, First Choice, FlyBe, flyglobespan, flythomascook.com, Freedom Air, Germanwings, Ghana International Airlines,

Golden Air, Gotlandsflyg, Great lakes аviation, Gulfstream intl Airlines, Hapag Lloyd Express, Helvetic, Highland airways, Iceland Express, Intersky, Jet2, Jet4you, Jet Blue

Airways, JetairFly / TUI Airlines Belgium, Kullaflyg, Kulula, Luxair, Lydd Air, Malmo Aviation, Monarch Airlines, My Way Airlines, MyTravel, Nature Air, Nordic Regional,

Norwegian, Ryanair, Scandjet, Sky Europe, Skytrans Airlines, Smart Wings, Southwest, SpiceJet, Spirit Airlines, Sterling, Stockholmsplanet, Sun Country Airlines, SunExpress,

TAM, ThomasCookAirlines.com, Thomsonfly, Transavia, USA 3000 Airlines, Viking Airlines, Vildanden, Vintage Props & Jets, Virgin Blue, Volareweb, Vueling, WestJet Airlines, Welcome Air, Winair, Wizz Air, Zambian.

Not: Düşük maliyetli havayolları IATA’nın Genel Hüküm ve Koşullarına Tabi Değildir.

Yukarıdaki her bir Düşük maliyetli havayolu şirketinin hüküm ve koşulları ve ücretlerine, www.eSky.com.tr’den ulaşılabilir ya da bunlar direkt olarak havayollarının internet sitelerinde bulunabilir.

„Kombine uçuş”- bu kullanıcı tarafından seçilen, bir veya birden fazla aktarma bulunan ve bir veya birden fazla havayolu tarafından gerçekleştirilen uçuş segmentleridir.  Her uçuş noktası için uçuşu gerçekleştiren havayolu tarafından ayrı bilet düzenlenmektedir ve ilgili havayolları arasında bireysel alanda işbirliği bulunmamaktadır. Kullanıcı kombine uçuş satın aldığında, yalnızca bir bilet almamakta olup, her segment için ayrı bilet almış olur ve her havayollarının genel kural ve şartlarını kabul ettiğini beyan eder. Kombine uçuşlar genellikle kullanıcıya en uygun fiyatı sunmayı hedeflemektedir, ancak başka açıdan bakıldığında ise bazı riskleri bulunmaktadır ve bunlardan birkaçı – uçuş iptali, yolcunun gelmemesi, uçuşun geçikmesi veya bir sonraki uçuşu/ uçuşların gerçekleştirilmesini imkansız kılan tüm nedenler. Bunun gibi durumlarda kullanıcı herhangi bir tazminat talebinde bulunamamaktadır, çünkü her bir segment için biletleri farklı havayollarından satın almış olmaktadır. Kullanıcı kombine uçuş uygulaması ile ilgili tüm riskleri kendisi taşımaktadır. Bu tüm uçuş segmentleri aynı havayolu tarafından gerçekleştirildiği durumlarında dahi geçerlidir.

Satın alınan bir hizmetin Kullanıcı tarafından kullanılmaması ya da kullanılamaması durumunda, ya da Kullanıcı bunu kullanmayı tercih etmezse ve ilgili havayollarının hüküm ve koşulları ya da hizmet tedarikçisi iadeye izin verirse, kullanıcı havayolu şirketinden ya da hizmet tedarikçisinden kısmen ya da tamamen iadeye hak kazanabilir. Her bir havayolu şirketi ve/veya hizmet tedarikçisi bu iadenin yapılacağı hüküm ve koşulları tanımlamıştır ve ilgili hizmet tedarikçisinin internet sayfasından bu koşullara ulaşılabilir. eSky.pl Spółka Akcyjna, havayolları ve/veya hizmet tedarikçisinin geri ödeme kararı hakkında (kısmen ya da tamamen) sorumluluk kabul etmez ve Kullanıcının herhangi bir zarar ya da kaybından dolayı sorumlu tutulamaz.

Ödenen ücretlerin kısmen ya da tamamen iadesinin mümkün olması durumunda, ücretin eSky.pl Spółka Akcyjna LTD’ e havayolları ve/veya hizmet tedarikçisi tarafından iletilmesi ve kullanıcının başvurusunda tüm banka hesabı bilgilerini vermesi şartıyla 30 gün içerisinde banka yoluyla tutar transfer edilecektir. Yabancı bir para birimi türünden banka hesaplarına yapılacak transferlerde işlem ücreti Kullanıcıya ait olacaktır.

eSky.pl Spółka Akcyjna nin işbu sözleşme Genel Hüküm ve Koşulları ve/veya yürürlükteki kanunlar çerçevesinde hizmeti yerine getirememesi hallerinden doğan iptaller hariç, hizmet ücreti, bilet düzenleme ücreti ya da ilgili hizmetten kaynaklanan komisyonlar  iade edilemez.

Kullanıcı kişisel bilgilerini eSky.pl Spółka Akcyjna ne Kullanıcı tarafından talep edilen hizmetlerin gerektirdiği kadarıyla sunmayı kabul eder. Kullanıcı böylece kendi kişisel bilgilerinin saklanacağı ve eSky.pl Spółka Akcyjna şirketi veri tabanında rezervasyon sistemlerine işleneceğini kabul eder.

Kullanıcı eSky.pl Spółka Akcyjna nin kendi kişisel bilgilerinin ilgili hizmet tedarikçilerine hizmetin ifası amacıyla verilmesini kabul eder (havayolları)

Kullanıcı eSky.pl Spółka Akcyjna nin kendisinin isim ve adres bilgilerini ve e-mail adresini Kullanıcı tarafından rezervasyon amacıyla belirtildiği şekilde, eSky.pl Spółka Akcyjna nin bireysel bilgi koruma sözleşmesi imzaladığı şirketlere ifşa edeceğini kabul eder. Bu bilgiler üçüncü şahıslar tarafından ifşa edilen e-mail adreslerine ticari bilgilerin gönderimi amacıyla kullanılabilir. Kullanıcı bu gibi ticari bilgileri istediği zaman newsletter@esky.com.tr adresine “Aboneliği kaldır” metniyle bir e-mail göndererek sona erdirebilir.

Kullanıcı İnternet Uçuş Rezervasyon Sistemine  rezervasyon prosedürünün başarılı bir şekilde tamamlanması için veya bir uçuş biletinin düzenlenmesi,  ya da herhangi bir diğer seyahat hizmetinin yerine getirilmesi için kişisel bilgilerini kaydetmek zorunda kalmaktadır. Girilecek bilgiler Kullanıcı adları, cinsiyet, kredi kartı detayları, e-mail adresleri, doğum tarihi ve iletişim telefonunu içerebilir. Web sitesi kullanılarak Kullanıcı kendi kişisel bilgilerini ve kendisiyle birlikte seyahat edecek kişinin bilgilerini kaydedecek ve bu yolla başarılı bir rezervasyon ve uçuş biletlerinin alınması ya da ilgili seyahat hizmetlerinin tedariki mümkün olacaktır. Kullanıcı eSky.pl Spółka Akcyjna e (1) Kullanıcının ev server alanı, e-mail adresi, bilgisayar türü ve internete girmek için kullandığı web tarayıcısı türü hakkında, (2) eSky.pl Spółka Akcyjna ya da web sitesi ile e-mail mesajları yoluyla iletişime geçen tüm ziyaretçilerin e-mail adresleri; (3) Online forumlar, kayıt formları ve araştırmalar (örneğin, isim, posta adresi, e-posta adresi ve herhangi bir diğer Kullanıcı profili için gerekli bilgi) diğer bilgileri kullanıcının izniyle elde eder ve (4) web sitesini ziyaret eden kullanıcıların sayısıyla ilgili bilgileri kümülatif ve spesifik olarak toplar.

Kullanıcı eSky.pl Spółka Akcyjna e bu bilgileri tamamen serbest iradesiyle ve işbu sözleşme şartları dahilinde etkin bir hizmet alabilmek amacıyla vermiş olup, eSky.pl Spółka Akcyjna de bu bilgileri sadece işbu madde ve sözleşme şartları dahilinde kullanmak üzere sakladığını taahhüt etmiştir.

Kullanıcı tarafından sunulan kişisel bilgiler tamamen güven altında olacaktır. İstatistik amacıyla kullanılan kişisel bilgiler veri denetim sisteminin kontrolü altında olup,  tamamen Genel Hüküm ve Koşulları çerçevesinde kullanılacaktır.

eSky.pl Spółka Akcyjna Kullanıcı tarafından yapılan rezervasyon gereğince işlenen kişisel bilgilerin idarecisi olacaktır.

Tüm bilgiler kağıt üzerinde ve elektronik ortamda işlenecek ve depolanacaktır. Bir kişisel bilgi idarecisi olarak eSky.pl Spółka Akcyjna tüm teknik ve idari önlemleri alacak, bilgi gizliliğini ihlal teşebbüslerine karşı vaya kaybolması ya da değiştirilmesi tehlikesine karşı koruyacaktır. eSky.pl Spółka Akcyjna web site üzerinden akan tüm bilginin korunmasını temin edecek teknolojileri kullanır. eSky.pl Spółka Akcyjna Kullanıcının bilgilerini üçüncü şahıslara ifşa etmeyecektir. Bu bilgiler eSky.pl Spółka Akcyjna tarafından sadece şirket yasal olarak bu bilgileri açıklamaya zorunlu bırakılırsa ve kamusal makamlar ve kurumlardan bu yönde talepler gelirse ifşa edilebilir; ya da bu makamlardan usulüne uygun olarak mevcut kanunlar ve yönetmelikler gereğince istenirse; ya da Kullanıcı kişisel bilgilerinin kullanımı için özel izin verirse; ya da Mevcut eSky.pl Spółka Akcyjna’nın genel hüküm ve koşullarının 3. Maddesinde tanımlanan durumlarda ifşa edilebilir.eSky.pl Spółka Akcyjna eğer kullanıcı kendi kişisel bilgilerini kendiliğinden üçüncü şahıslara ifşa ederse bu hususta bir sorumluluk kabul etmeyecektir.

Kullanıcı eSky.pl Spółka Akcyjna tarafından işlenen kendi kişisel bilgilerine erişim sağlamak ve bunları tadil etmeye yetkilidir.

Güvenlik nedenleriyle ve Kullanıcılara sağlanan hizmetlerin geliştirilmesi için, eSky.pl Spółka Akcyjna’nın Müşteri Hizmetlerindeki seyahat danışmanlarıyla yapılan tüm telefon iletişimleri kaydedilir. Kaydedilmesini istemezseniz, lütfen görüşmeyi sona erdirin.

eSky.pl Spółka Akcyjna belirli zamanlarda İnternet Rezervasyon Sisteminin Kullanıcılarını tüm yeni ürünler, hizmet ıskontoları, ücret listeleri, promosyonlar ve web sitesinde önerilen kampanyalarla ilgili bilgilendirecektir. Bu bilgiler Kullanıcı tarafından istenilen ticari bilgiler olarak sayılacaktır. Kullanıcı herhangi bir zamanda bu ticari bilgilerin alınmasını “Aboneliğimi kaldır” metnini içeren bir maili newsletter@esky.com.tr adresine göndererek sona erdirebilir.

Alış veriş sırasında kullanılan Kredi kartı bilgileriniz ise siteden bağımsız olarak şu anda mevcut en güvenli kredi kartı ödeme sistemi olan 3D Secure sistemiyle şifrelenip bankalara ulaşır. Bu bilgiler direkt olarak bankaların sunucularından geçtiği için bankalar haricinde ne bizim ne de üçüncü kişiler tarafından hiçbir şekilde görüntülenemez, saklanamaz ve depolanamaz.

eSky.com.tr’nin size en iyi şekilde hizmet sunabilmesi için, isim, soyisim, kimlik belge numarası, adres gibi bilgileri içeren ancak bunlarla sınırlı olmayan, talep edilen ürün ya da hizmetimize göre değişebilen bir takım kişisel bilgilerinizi vermeniz zorunludur.

Bu bilgiler; kimlik doğrulama ve kayıt oluşturulması, rezervasyon ve satış işlemlerinin gerçekleştirilmesi ve bazı istatiklerin yapılması amacı ile kullanılacaktır ve iletme esnasında şifrelenerek SSL teknolojisi ile korunacaktır. SSL'den faydalanabilmek için tarayıcınızın SSL'i destekliyor olması ve SSL seçeneğinizin aktif hale getirilmiş olması gerekmektedir. Veri, elimize ulaştıktan sonra da bizim için her zaman esas olan sıkı güvenlik ve gizlilik standartlarında korunmaktadır. Girmiş olduğunuz veriler, işlemleriniz ve hukuki gereklilikler süresince tarafımızca saklanmaktadır.

 

ÇEREZLER

eSky.com.tr çerezler kullanmaktadır. Çerez 3 tipi olan küçük metin dosyasıdır:

Oturum çerezleri : Bunlar oturum durumu denen şeyi sağlamak için kullanılırlar. Site içindeki gezintinizi bizimle yaptığınız bir konuşma olarak düşünürseniz, bu çerez siteye konuşmanın neresinde olduğumuzu hatırlatır. Bunlar sitenin çalışması için gereklidir ama sizi kişisel olarak tespit etmek için kullanılmaz.

Daimi çerezler: Bunlar sabit sürücünüze birkaç numara kaydederler. Eğer ilgilenirseniz tarayıcı kurulumundaki çerez dizinine bakarak bunları görüntüleyebilirsiniz. Bunlar uzun süre kalırlar ve sitemize her gelişinizde onların bir kopyasını bize gönderirsiniz. Biz bunları sizi ziyaretler arasında tespit etmek için kullanıyoruz. Sitenin çalışması için bunlara gerek yoktur ama tecrübenizi zenginleştirebilirler. Bu çerezlerin içinde sizi bize tanıtacak özgün numaralar dışında hiçbir kişisel bilgi tutmuyoruz.

Sitenin düzgün çalışması için gerekli olduklarından oturum çerezlerini engelleyemeseniz de, internet tarayıcınızı ayarlayıp daimi çerezleri reddetmesini sağlayabilirsiniz. Bunu nasıl yapacağınız kullandığınız internet tarayıcısına bağlıdır. Bu sebeple bu çerezleri nasıl reddedeceğinizi burada anlatmak pratik bir çözüm değildir. Lütfen ihtiyacınız olan tüm gerekli tüm bilgiler için ilgili internet tarayıcısının üreticisinin web sitesini gözden geçirin.

Rezervasyonlar ve satın alınan uçuş biletleri ve seyahat hizmetlerinin teklif edilenden farklı olması halinde kullanıcı şikayet ve taleplerini yazılı ve sözlü olarak bildirilebilir. Talepler rezervasyonu yapan kullanıcı tarafından ya da eSky.pl Spółka Akcyjna’dan hizmeti alan kullanıcı ya da kullanıcının vekili ya da yasal temsilcisi tarafından aşağıdaki adrese ya da iletişim hatlarına yapılacaktır:

eSky.pl Spółka Akcyjna

Murckowska 14a Street, 40-265 Katowice, Poland 

Yalnızca çevrimiçi hizmet vermekteyiz

E-mailsikayet@esky.com.tr

eSky.pl Spółka Akcyjna Kullanıcının talebini hassasiyetle inceleyecek ve talebin alınmasından itibaren 10 iş günü içerisinde bu hususta ulaştığı sonuçları ve çözümleri kullanıcıya sunacaktır.

Kullanıcı, kendisinin ilgili Genel Hüküm ve Koşullara uymaması nedeniyle ortaya çıkan zararlardan eSky.pl Spółka Akcyjna’yı ve çalışanlarını, müdürlerini, acentelerini ve ortaklarını masun kılacak ve gerektiğinde oluşturduğu zararı tazmin edecektir.

Kullanıcı kasdi ya da kusurlu eylemleri ya da yasadışı faaliyetler yürüttüğünü belirlenmesi durumunda veya Kullanıcı yanlış, suiistimale  yönelik ya da düzmece ödeme talebi gönderir ya da ilgili ödemenin eSky.pl Spółka Akcyjna’nın hesabına yapılmasını engellerse, eSky.pl Spółka Akcyjna’ e bu tutarla ilgili tahakkuk eden zararları tazmin edecek ve eSky.pl Spółka Akcyjna derhal bu sahtekarlık girişimiyle ilgili olarak yasal süreci başlatacaktır.

Kullanıcının kendi kredi kartı ya da hesap katının yetkilendirilmesinden sonra ilgili ödemeleri eSky.pl Spółka Akcyjna’ya yapmayı durdurması ve/veya havayollarına ödeme yapmaması durumunda, Kullanıcı eSky.pl Spółka Akcyjna’ in zararını tazmin edecek ve eSky.pl Spółka Akcyjna derhal bu hususla ilgili gerekli makamları bilgilendirecek ve yasal süreci başlatacaktır.

eSky.pl Spółka Akcyjna mücbir sebepler ve/veya eSky.pl Spółka Akcyjna’nın makul kontrolü dışındaki hususlardan; örneğin iptal edilen uçuşlar, hava personelinin ve/veya taşımacının grevi, havayolunun borcunu ödeyememesi ya da iflası ya da eSky.pl Spółka Akcyjna’ in ilgili hizmet ve ürünleri tedarik ettiği diğer Seyahat hizmet tedarikçisinin hizmeti verememesinden sorumlu tutulmayacaktır.

İlgili seyahat hizmetlerinin satın alınması, kullanımı ve/veya kullanılmaması ile ilgili ortaya çıkan herhangi bir zarar talebi, doğrudan havayolları, sigortacı ve/veya ilgili Seyahat Hizmeti Tedarikçisine gönderilecektir.

İnternet Rezervasyon Sistemi, yazılım ürünleri, belgeler ve diğer eSky.pl Spółka Akcyjna tarafından yayınlanan materyaller ile ilgili tüm fikri mülkiyet hakları eSky.pl Spółka Akcyjna’nın mülkiyetindedir.

Kullanıcı, bireysel olarak ya da bir üçüncü şahıs üzerinden, İnternet Rezervasyon Sistemini ya da www.eSky.com.tr sitesinde yayınlanan içeriklerin herhangi bir kısmını değiştirmeyecek, tadil etmeyecek, geliştirmeyecek, kopyalamayacak, tekrar oluşturmayacak, adapte etmeyecek, gizlemeyecek, ayırmayacak, tercüme etmeyecek, devretmeyecek ya da lisans almayacaktır.

Kullanıcı eSky.pl Spółka Akcyjna web sitesi ve/veya İnternet Uçuş Rezervasyon Sistemi üzerinde hiçbir fikri mülkiyeti haiz değildir. Bu hüküm eSky.pl Spółka Akcyjna web sitesini ve/veya İnternet Uçuş Rezervasyon Sistemini kullanmayı durdursa bile geçerli kalacaktır.

İşbu mesafeli satış sözleşmesinin hükümleri ve şatlarında vaz edilmeyen hususlarda Türkiye Cumhuriyeti kanun ve mevzuatı geçerli olup, tüm ihtilaflar Türkiye Cumhuriyeti mahkemeleri, tüketici mahkemeleri ve tüketici hakem heyetleri kararları dairesinde  çözülecektir.

Bu Genel Hüküm ve Koşullardaki herhangi bir hükmün bir mahkeme ve yetkili bir makam tarafından geçersiz ya da yetkisiz kılınması durumunda kalan hükümler geçerli ve uygulanabilir kalacaktır.

eSky.pl Spółka Akcyjna her zaman kendi isteğine bağlı olarak Genel Hüküm ve Koşullarda değişiklik yapabilir. Tadiller yayınlanmalarından itibaren yürürlüğe girecek ve tüm sonraki eylemler için geçerli olacaktır. Tadil edilen Genel Hüküm ve Koşulların yayınlanmasından önce yapılan rezervasyonlarla ilgili olarak, Rezervasyon zamanında yürürlükte olan Genel Hüküm ve Koşullar uygulanacaktır. Bu nedenle, size rezervasyon zamanında tarafınızdan kabul edilen hüküm ve koşulların bir kopyasını saklamanızı öneririz. eSky.pl Spółka Akcyjna ile ilgili tadil edilen Genel Hüküm ve Koşulların web sitesi üzerinde yayınlanması ve eSky.pl Spółka Akcyjna blog’undaki Genel Hüküm ve Koşullardaki tadiller için notlar yapılan tadil için yeterli bir bilgilendirme olarak kabul edilecektir. eSky.pl Spółka Akcyjna’nın web sitesini kullanmaya devam ederseniz (www.eSky.com.tr), ilgili tadiller hakkında bilgi sahibi olduğunuz ve bunları kabul ettiğiniz varsayılacaktır.

  1. GENEL KOŞULLAR
    1. Bu internet sitesi, İnternet Uçuş Rezervasyon Sistemini kullanmak için eSky.pl Spółka Akcyjna’nın Genel Hüküm ve Koşullarını kabul etmiş olmalısınız. Genel Hüküm ve Koşullar, internet sitesine girdiğiniz andan itibaren sizin için bağlayıcı hale gelirler ve telefonla talimatı verilenler de dahil eSky.pl Spółka Akcyjna tarafından temin edilen tüm hizmetler için yürürlüktedirler. İnternet sitesine mümkün olan herhangi bir şekilde erişerek ve onu kullanarak, bu Genel Hüküm ve Koşullara uymayı kabul etmiş ve eSky.pl Spółka Akcyjna ile yasal olacak bağlayıcılığı olan sözleşme ilişkisi içerisine girmiş bulunursunuz. Bu yüzden, bu Hüküm ve Koşulları dikkatlice okumanızı şiddetle tavsiye ederiz. Bunları kabul etmemeniz halinde, internet sitesini ve İnternet Uçuş Rezervasyon Sistemi temin eden hizmetleri kullanmayı sonlandırmalısınız. Eğer, Genel Hüküm ve Koşullar hakkında herhangi bir sorunuz varsa, lütfen bizimle irtibata geçmekten çekinmeyiniz: info@esky.com.tr.
    2. Herhangi bir yanlış yorumlamanın önüne geçebilmek adına, işbu Genel Hüküm ve Koşulların, sadece  www.eSky.com.tr aracılığıyla uçak bileti satın alma ve eSky.pl Spółka Akcyjna tarafından temin edilen diğer hizmetlerin işbu platform üzerinden edinilmesine dair hükümleri kapsadığını önemle belirtmek isteriz. Seyahat hizmetleri rezervasyon ücretleri, ekstra ya da fazla kilo bagaj ücretleri, bilet iptali ücretleri vb. de dahil olmak üzere ama bunlarla sınırlı olmamak koşuluyla taşıma koşulları, ilgili taşıyıcının ya da Seyahat hizmeti Tedarikçisinin özel tarife, hüküm ve koşullarına tabidir. Bu yüzden, bu hüküm ve koşulların kabul edilmesi uçak bileti satın alma ya da herhangi bir diğer seyahat hizmeti kullanımı için ön koşul olup, hizmet sağlayıcının kendisine ait hüküm ve koşullarının da dikkate alınmasını önemle rica ederiz. Herhangi bir rezervasyon yapmadan önce, lütfen işbu koşullarla birlikte hizmet sağlayıcılarının koşullarını da dikkatlice okuduğunuzdan ve gerektiğinde ilgili tarife ve/veya genel koşulları anlayıp kabul ettiğinizden emin olunuz. Bazen, tarifeler İngilizce yayınlanmaktadır. Eğer, doğrudan havayolu şirketi tarafından temin edilen tarifeleri ya da diğer Seyahat hizmeti/hizmetleri Tedarikçisinin genel hüküm ve koşullarını okumak ve/Veya anlamakta zorluk çekiyorsanız, lütfen eSky.pl Spółka Akcyjna’nın seyahat danışmanlarının desteğini istemek konusunda tereddüt etmeyiniz. Tarife ve/Veya Tedarikçinin genel hüküm ve koşullarını kabul etmemeniz durumunda, sizden derhal başlamış olduğunuz rezervasyon prosedürünü durdurmanızı, İnternet Uçuş Rezervasyon Sisteminin kullanımı ile yapılan aramanın bir sonucu olarak bulunan diğer tarifeleri ve/veya aynı Tedarikçinin genel hüküm ve koşullarını kontrol etmeniz ya da info@esky.com.tr e-posta adresi aracılığıyla eSky.pl Spółka Akcyjna’nın seyahat danışmanlarından destek almanız istenmektedir.
    3. Bu internet sitesi diğer internet sitelerine bağlantılar içerebilir. Bu Hüküm ve Koşullar, belirtilen internet sitelerine uygulanamaz, bu yüzden, o internet sitelerini kullanmadan önce onların genel hüküm ve koşullarını okumanızı şiddetle tavsiye ederiz.
    4. Bu internet sitesi, İnternet Uçuş Rezervasyon Sistemi yalnızca kişisel kullanım içindir, ticari kullanım için değildir. eSky.pl Spółka Akcyjna’nın yazılı ön izni olmaksızın İnternet Uçuş Rezervasyon Sistemi’ni ticari amaçlar için kullanamazsınız. Bu internet sitesindeki tüm bilgiler ve içerikler (fiyatlar ve Seyahat hizmetleri de dahil) ve onların temini için araçlar, eSky.pl Spółka Akcyjna’nın ve/veya onun Tedarikçilerinin ve temin edenlerin (hava yolu şirketleri) malıdır.
  2. KULLANICI VE eSky.pl Spółka Akcyjna’nın YÜKÜMLÜLÜKLERİ
    1. İnternet Uçuş Rezervasyon Sistemi yalnızca Mahkemece tam ya da kısmi olarak kısıtlılığına karar verilmemiş olan, temyiz kudretini haiz ve reşit olan kişiler (en az 18 yaşında) tarafından kullanılabilir. Kullanıcı, Türkiye Cumhuriyeti kanunlarınca sözleşme ilişkilerine girme yasağı olmayan kanunen ehliyetli bir kişi olduğunu kabul ve beyan etmektedir.
    2. Kullanıcı, İnternet Uçuş Rezervasyon Sisteminin kullanımından kaynaklanan tüm finansal sorumlulukları ya da internet sitesinde bulunan diğer hizmetlerin kullanımının bir sonucu olarak maruz kalınan masrafları üstlenecektir.
    3. Kullanıcı, İnternet Uçuş Rezervasyon Sistemini Genel Hüküm ve Koşullar, Seyahat hizmeti/hizmetleri Tedarikçilerinin hüküm ve koşulları ve mevcut Türkiye Cumhuriyeti kanun ve yönetmeliklerine uygun olarak kullanacaktır. Kullanıcı, ayrıca, herhangi bir yasal olmayan eylemden kaçınacağını taahhüt etmektedir. Kullanıcı, İnternet Uçuş Rezervasyon Sistemi ya da diğer herhangi bir hizmetin kullanımının bir sonucu olarak eSky.pl Spółka Akcyjna, onun çalışanları, tedarikçileri ve/veya ortaklarının maruz kaldığı, kendisinden kaynaklanan herhangi bir kaybı ya da zararı, masrafları kendisine ait olacak şekilde tazmin etmeyi taahhüt etmektedir.
    4. Kullanıcı, sisteme yalnızca doğru ve gerçek kişisel bilgilerini girecektir. Kullanıcı, yanlış ya da başkasının kimliği ile rezervasyon yapmayacak ya da başka birisinin kredi kartını kullanarak uçak biletleri için ödeme yapmayacaktır. Kullanıcı, eSky.pl Spółka Akcyjna’nın ilgili biletleri ve/veya kat’i rezervasyon belgeleri (voucher) tanzim etmesi sonucunu doğuran ve kendisi tarafından satın alınan hizmetler için yetkilendirilmiş kredi kartı ödemelerini durdurmayacaktır. Kullanıcı, banka havalelerini onaylamak için yanıltıcı ya da sahte ödeme emri sunmayacak, ya da, kendisi tarafından rezerve edilen uçak biletleri veya diğer seyahat hizmetlerinin bedelini ödememiş olduğu halde, eSky.pl Spółka Akcyjna’yı aldatmaya yönelik olarak ödemiş olduğu izlenimini yaratacak eylem ve ifadelerde bulunmayacaktır. eSky.pl Spółka Akcyjna. tarafından, bu tür bir kullanıcı faaliyetinin tespit edilmesi ya da bunun gerçekleşmiş olduğuna dair kanaat oluşması durumunda, eSky.pl Spółka Akcyjna. derhal yetkili makamları bu konuda bilgilendirecek ve tüm gerekli yasal yollara başvuracaktır.
    5. Kullanıcı, kendisi tarafından İnternet Uçuş Rezervasyon Sistemine girilen, seyahat gidiş dönüş tarihleri, varış noktası, taşıyıcı, fiyat, eşlik edenlerin detayları, ödeyenin ismi, taşıyıcının tarife ve genel hükümlerinin anlaşılması da dahil ama bunlarla sınırlı olmamak koşuluyla tüm bilgilerden bütünüyle sorumludur..
    6. Rezervasyonun telefon aracılığıyla yapılması durumunda, eSky.pl Spółka Akcyjna kullanıcı tarafından belirtilen e-posta adresine rezervasyon hakkındaki detayları içermekte olan bir mesaj gönderecektir. Rezervasyon detayları, mesajın alımından sonraki iki saat içerisinde onaylanacaktır. Mesajın alımından 2 saat içerisinde Kullanıcı tarafından onay gelmemesi ama ödemenin yapılması halinde, e-posta mesajında belirtildiği gibi rezervasyon onaylanmış kabul edilecektir. Kullanıcının bir e-posta adresi vermemesi ya da yanlış bir e-posta adresi vermesi ama telefonla talimatı verilmiş rezervasyon için ödeme yapması halinde, Kullanıcının telefon iletişimi sırasında mutabık olunan detayları kabul ettiği sonucuna varılacak ve buna göre işlem tesis edilecektir..
    7. Sorunsuz bir seyahat geçirmek için, uçak bileti ya da rezervasyonu yaptığı ülke için tüm vize gereksinimlerini kontrol etmek ve tüm gerekli vizeleri ve belgeleri almak tamamen Kullanıcının sorumluluğundadır. Kullanıcının, geçerli bir pasaport, kimlik kartı, vize ya da Türkiye ya da diğer herhangi bir ülke tarafından gerekli görülen diğer belgelerinin eksikliğinden dolayı, herhangi bir seyahat ve/veya diğer seyahat hizmetleri konusunda reddedilmesinden dolayı, eSky.pl Spółka Akcyjna sorumlu tutulmayacaktır.
    8. Önceden belirlenmiş tarih ve uçuş saatinden 72 saat öncesinden daha geç olmamak kaydıyla, Kullanıcı, rezervasyonlu uçuş detaylarından, ayrılış saati ve rotası konusunda herhangi bir değişiklik olup olmadığını görmek için eSky.pl Spółka Akcyjna internet sitesini kontrol edecektir.
    9. eSky.pl Spółka Akcyjna Kullanıcının ziyaret etmeyi planladığı ülkedeki politik durumlardan haberdar olmasını önemle tavsiye eder. eSky.pl Spółka Akcyjna varış ülkesinde, Kullanıcıya olumsuz etkisi olabilecek herhangi bir toplumsal kargaşa, grev, savaş vb.’den sorumlu tutulmayacaktır.
    10. eSky.pl Spółka Akcyjna Kullanıcının ziyaret etmeyi planladığı ülkedeki sağlık gereksinimlerinden haberdar olmasını önemle tavsiye eder. Eğer ilgili ülkede aşılama ve/veya diğer sağlık gereksinimlerinin karşılanması için özel gereksinimler varsa, bunlara uygun hareket etmek tamamen Kullanıcının sorumluluğudur. Kullanıcının, aşılama ve/veya diğer sağlık ve sıhhi gereksinimlere uymamasından dolayı herhangi bir seyahat ve/veya diğer seyahat hizmetlerine erişiminin reddedilmesi durumunda, eSky.pl Spółka Akcyjna sorumlu tutulmayacaktır.
    11. eSky.pl Spółka Akcyjna uçuş biletlerinin ve/veya diğer seyahat hizmetlerinin satıldığı varış noktasının güvenliğini garanti etmemektedir.
    12. eSky.pl Spółka Akcyjna Kullanıcıya, etkin bir şekilde hizmeti kullanabilmesi için, giriş-çıkış saatlerini, adres ve kayıt sırasında gerekli belgeler gibi, bilgileri dikkatli bir şekilde okumasını tavsiye etmektedir.
    13. Bu platformda Kullanıcıya, satın aldığı hizmetin onayına dair bir (1) nüsha verilmesi imkanı sunulmaktadır. Kullanıcı, bu internet sitesinden elde edilen herhangi bir bilgiyi, yazılımı, ürünü ya da hizmeti değiştirmeyecek, dağıtmayacak, iletmeyecek, başkasına tahsis etmeyecek, uyarlamayacak, kopyalamayacak, yayınlamayacak, tescil ettirmeyecek ya da türev ürünlerini üretmeyecek, devretmeyecek, satmayacak ya da alım satımını yapmayacaktır. Eğer eSky.pl Spółka Akcyjna yukarıdaki kısıtlamalar üzerinde herhangi bir ihlal tespit ederse, şirket, haklarını ve menfaatlerini korumak için gerekli tüm yasal yollara başvuracaktır.
    14. eSky.pl Spółka Akcyjna tüm Kullanıcıları, İnternet Uçuş Rezervasyon Sistemi kullanımı sırasında, eksik rezervasyon prosedürü riskinin, tamamen Kullanıcının sorumluluğunda olacağı konusunda uyarmaktadır. İlgili hizmetle ilgili bu Genel Hüküm ve koşulların Bölüm III, IV ve V’inde belirtilen tüm aşamalar tamamlandığında ve bir kredi kartı ile ödeme yapıldığı durumda sistem bir rezervasyon kodu oluşturacak ve böylece rezervasyon prosedürü, tamamlanmış olarak kabul edilecektir. Eğer ödeme bir banka havalesi ile yapılacaksa, rezervasyon prosedürü, ilgili hizmetle ilgili bu Genel Hüküm ve koşulların Bölüm III ve V’inde belirtilen tüm aşamalar tamamlandığında ve sistem bir rezervasyon kodu oluşturduğunda, tamamlanmış kabul edilecektir. Rezervasyon prosedürünün tamamlanması üzerine, Kullanıcı, rezervasyon kodunu ve talimatları içeren bir e-posta mesajı alacaktır. Eğer Kullanıcı bu tür bir mesaj almazsa, şirketle irtibata geçmelidir.
    15. Kullanıcının internet tarayıcısı, elektrik ya da internet bağlantısıyla ilgili problemleri varsa, İnternet Uçuş Rezervasyon Sistemi ile kesintisiz ve sorunsuz bir bağlantıyı eSky.pl Spółka Akcyjna, garanti etmemektedir.
    16. eSky.pl Spółka Akcyjna İnternet Uçuş Rezervasyon Sistemindeki arama sonuçları gösterildikten sonra, yenilenen veya devam eden bir aramada sistem tarafından gösterilmiş olandan farklılık arz eden hiçbir ek teklif olmayacağını garanti edememektedir. Bu tür farklılıklar, aranmış uçuşların fiyatlarında ya da İnternet Uçuş Rezervasyon Sistemindeki arama oturumları arasında devam eden değişikliklerden ötürü mümkün olmaktadır. Geçerli olan en son arama sonuçlarıdır.
    17. eSky.pl Spółka Akcyjna bir uçak bileti ya da diğer hizmet satın alındığında ya da rezerve edildiğinde, eSky.pl Spółka Akcyjna’nın İnternet Uçuş Rezervasyon Sisteminin Kullanıcı tarafından ödenen ücretten daha düşük bir ücretle aynı hizmeti teklif etmeyeceğini garanti etmez. Bu, satın alınmış ya da rezerve edilmiş hizmetin fiyatının düşürüleceği anlamına gelmemektedir. Geçerli olan, Kullanıcı tarafından rezervasyon zamanında ödenmiş olan fiyattır.
    18. İlgili hizmetler için Bölüm III, IV ve/veya V’te tarif edildiği gibi Kullanıcı tarafından seçilen uçuş bileti alımı hemen onaylamazsa, bir uçak bileti rezervasyonunun satın alınmasına dair, Kullanıcı ve eSky.pl Spółka Akcyjna arasında bağlayıcı bir sözleşme kurulmamış kabul edilecektir. Dahası, eSky.pl Spółka Akcyjna bir sonraki oturumda, Kullanıcının, aynı uçak biletini aynı fiyata bulabileceğini garanti etmez.
    19. eSky.pl Spółka Akcyjna dürüst bir tacir ve internet sitesi ve İnternet Rezervasyon Sistemlerinin yöneticisi olarak, yalnızca doğru ve güncel bilgi yayınlamak için elinden gelen gayreti gösterecektir. Eğer tarafımızdan yayınlanan herhangi bir yanlış bilgi fark ederseniz, lütfen derhal bize bildiriniz.
    20. eSky.pl Spółka Akcyjna bu belge ile, tüm Kullanıcılarına, havayolu şirketlerinin, uçuş rotasında herhangi bir değişiklik yapmak konusunda hak sahibi oldukları üzerine uyarıda bulunmaktadır (nihai varış noktası hariç). eSky.pl Spółka Akcyjna bu rota değişikliği sebebiyle meydana gelen herhangi bir zarar ya da kayıptan sorumlu tutulmayacaktır.
  3. UÇAK BİLETLERİNİN REZERVE EDİLMESİ VE SATIN ALINMASI

    Sayfada gösterilen uçuş bilgileri, tam rota noktaları, havayolu şirketi, uçuş sayısı, ayrılış ve varış saatleri ve internet sitesinin Genel Hüküm ve Koşullarına ulaşmak için bir link ve her bir tarifenin özel koşuları için bir link içerecektir. Tarife koşulları yalnızca İngilizcedir. Eğer bunlar okumak ve anlamak konusunda herhangi bir sorun yaşıyorsanız, seyahat danışmanlarımızdan biriyle temasa geçiniz. İnternet Uçuş Rezervasyon Sisteminde gösterilen tüm uçuşların fiyatları konusunda ise, lütfen, arama sonucu sayfasının, gösterilen fiyatların nihai uçak biletleri fiyatı olduğunu, bu fiyatın tüm  havaalanı ücretlerini kapsadığını, ama rezervasyon sürecinin bir sonraki adımında eklenecek olan eSky.pl Spółka Akcyjna hizmet bedelini kapsamadığını Kullanıcılara bildirmekte olan özel bir yazı içerdiğine dikkat etiniz. Havayolu şirketine bağlı olarak, rezervasyon sürecinin bir sonraki adımı, bagaj ücreti, bir ödeme işlemi bedeli (düşük maliyetli havayolları için sık rastlanır) ya da Kullanıcı tarafından tercih edilen ek hizmetler için diğer bedelleri de ekleyebilir.

    Lütfen, ödemenin yalnızca Pazartesi gününden Cuma gününe kadar çalışma saatleri 09:00 ve 18:00 arasında kabul edilebileceğini dikkate alınız. Bu saatler dışında ya da resmi tatillerde yapılan ödemeler, bir sonraki çalışma gününden itibaren işleme konacaktır. Eğer Kullanıcı, en kısa süre içerisinde ödeme onayını gönderemezse, uçak biletinin kesilmesinden önce, uçuş fiyatının değişmesi ve rezervasyonun havayolu şirketi tarafından iptal edilmesi riski bulunmaktadır. Bu tür herhangi bir durumda, değişiklikler ya da iptaller ile ilgili tüm masraflar sadece Kullanıcı tarafından karşılanacaktır.

    1. Kullanıcı, aşağıdaki şekilde www.eSky.com.tr’de bulunan eSky.pl Spółka Akcyjna’nın İnternet Uçuş Rezervasyon Sistemini kullanarak bir uçak bileti rezerve edebilir:
      • Adım 1: Arama formuna arama kriterlerinizi giriniz (nereden nereye, uçuş tipi, ayrılış ve varış tarihleri, yolcu sayısı ve tipi gibi) ve “Ara” butonuna basınız;
      • Adım 2: 60 saniye içerisinde, İnternet Uçuş Rezervasyon Sistemi, arama sonuçlarını çıkartacaktır. Arama sonuçları sayfasının başında, mevcut havayollarının ve uçuşların bir özeti ve ardından arama sonuçlarınızı kapsayan tüm uçuşlara dair bir liste olacaktır.
      • Adım 3: Kullanıcı kendisi için en uygun uçuşu seçtiğinde ve hava taşıyıcısının tarifesi hakkında bilgi sahibi olduğunda,  “Seç” butonuna basar.
      • Adım 4: Kullanıcı, seyahat süresince kullanılacak olan, geçerli yolcu kimlik belgesinde yazıldığı gibi yolcu ismini (yalnızca Latin harfleri kullanarak) girecek ve ödeme şekli belirleyecektir: Sadece kredi kartı ya da banka havalesi geçerlidir.
      • Adım 5: A. Eğer kullanıcı kredi kartıyla ödeme yapmayı tercih ederse, kredi kartı numarasını, kart doğrulama numarasını (CVV), kartın son geçerlilik tarihini, kart sahibinin tam ismini ve soy ismini, adresini ve bir irtibat numarasını ve Kullanıcının rezervasyon onayını alacağı geçerli bir e-posta adresini sisteme kayıtlayacaktır. Sonrasında, Kullanıcı “Rezerve Et” butonuna basacaktır. Eğer kart yasal ve geçerliyse ve toplam meblağı ödemek için yeteri miktarda bakiyesi bulunuyorsa, İnternet Uçuş Rezervasyon Sistemi, bir rezervasyon kodu oluşturup, Kullanıcıya, 24 saat içerisinde kesilen uçak biletinin alınması için talimatları gönderecektir. Böylece, Kullanıcı tarafından bilet satın alma tamamlanır. Herhangi bir diğer durumda, Kullanıcı, rezervasyon prosedürünün başarılı bir şekilde tamamlanmasını engelleyen sebepler konusunda bilgilendirilecektir.
    2. Eğer Kullanıcı banka havalesi yolunu tercih ederse, kendisi, Ödemeyi yapacak olanın tam ismini ve soy ismini ve adresini (banka havalesini yapacak olan kişinin) ve Kullanıcının rezervasyon onayını alacağı e-posta adresini ve bir iletişim numarasını girecektir. Sonrasında, Kullanıcı, “Rezerve Et” butonuna basacaktır. İnternet Uçuş rezervasyon Sistemi, başarılı bir şekilde uçak bileti/biletlerinin kesilmesi için gereken adımlara dair Kullanıcıya talimat göndererek ve bir rezervasyon kodu oluşturarak rezervasyonu tamamlayacaktır. Rezervasyon, başaralı bir şekilde tamamlandığında bilet/biletler satın alınacak ve belirtilen dönem içerisinde ödenmesi gereken meblağın alınması suretiyle tanzim edilecektir. Kullanıcı, banka havalesinin onaylandığına dair kanıt gönderecektir. Eğer Kullanıcı, yabancı bir banka aracılığıyla banka havalesini ile uçak biletinin ödemesini yapmak istiyorsa, ödeme, yapılacak ve banka havalesi için ödeme emri eSky.pl Spółka Akcyjna’ya biletin kesileceği uçuş tarihinden en geç 5 günden sunulacaktır. Eğer, kalkış tarihine 5 günden daha az bir süre varsa, Kullanıcı, ödemeyi kredi kartı ya da bir Türk bankasından banka havalesi şeklinde gerçekleştirebilir. Dekontun bir kopyası ya da ödeme emri eSky.pl Spółka Akcyjna’nın e-posta adresine gönderilir gönderilmez ödeme gerçekleştirilmiş kabul edilecektir.
    3. Yukarıdaki adımların başarılı bir şekilde tamamlanması üzerine, Kullanıcı, İnternet Uçuş Rezervasyon Sisteminde kendisi tarafından belirtilen e-posta adresine gönderilen bir mesajda birkaç dakika içerisinde bir rezervasyon kodu alacaktır. Kullanıcının e-posta adresine gönderilen aynı mesaj, kendisi adına rezerve edilmiş bileti alması için Kullanıcının yapması beklenen adımlar üzerine talimatlar da içerecektir.
    4. Kullanıcı aşağıdaki e-posta mesajlarından birini alabilir:
      • “Rezervasyon onaylanmıştır” – Kullanıcı, rezerve edilmiş uçak bileti için başarılı bir kredi kartı ödemesi üzerine bu tür bir mesaj alacaktır.
      • “Rezervasyon onaylanmıştır/Ödeme halen beklemededir” – Kullanıcı, bu tür bir mesajı banka havalesi aracılığıyla ödeme yaptığında alacaktır. Mesaj eSky.pl Spółka Akcyjna’nın banka hesaplarını ve eSky.pl Spółka Akcyjna.’ye e-mail yoluyla gönderilen tam bilet ödemesi için bir onayın alınmasından hemen sonra gerçekleşecek olan bilet kesim saati itibariyle, uçak biletinizin fiyatının garanti edilmediğine dair bir beyanat içerecektir.
      • “Rezervasyon işleminiz yapılmaktadır” – Kullanıcı, bu tür bir mesajı, uçuşu sağlayan hava yolu şirketinin, rezervasyonu onaylamak için daha fazla zamana ihtiyacı olması durumunda alacaktır. Bu durumda, eSky.pl Spółka Akcyjna Kullanıcı ile, kendisinin rezervasyon durumu hakkında bilgi vermek adına kırk-sekiz (48) saat içerisinde temasa geçecektir.
    5. Kullanıcı, internet sitesinde gösterilen telefonlar üzerinden bir rezervasyon talimatı verebilir. Kullanıcı eSky.pl Spółka Akcyjna’nın bir seyahat danışmanı ile temasa geçtiğinde, kendisi ilk olarak ihtiyaç duyulan uçuş ve diğer turistik hizmetler hakkında bilgi alacaktır. Bunun akabinde, Kullanıcı, telefonda konuşulan hizmet hakkında bilgi içeren bir e-posta mesajı alacaktır. Onaylanması üzerine, Kullanıcı, rezerve edilen hizmetin ödemesi konusundaki hüküm ve koşulları hakkında detaylı bilgi içeren diğer bir e-posta mesajı alacaktır.
    6.  İptal de dahil, kesilmiş biletle ilgili değişiklikler, yalnızca ilgili havayolu şirketi ya hizmet tedarikçisinin hüküm ve koşullarına göre, belli havayolu şirketinin ya da hizmet tedarikçisinin tarifelerinde böyle bir seçenek mevcutsa yapılabilir. Bu tür değişikliklerin mümkün olduğu hallerde dahi, tarife hükümlerinde belirtilen ceza ödemelerine ve ek ücretlere tabi olacağınızı lütfen dikkate alınız. Kesilmiş uçak biletinin değiştirilmesi ve/veya iptal edilmesi, Kullanıcıdan gelen yazılı bir talep üzerine eSky.pl Spółka Akcyjna tarafından yapılabilir. Bu durumda, Kullanıcı, eSky.pl Spółka Akcyjna’ya havayolu şirketi tarafından belirtilen cezalara ve ücretlere ek olarak, bir bilet değiştirme ve/veya iptal ücreti ödeyecektir.
    7. Rezervasyon değişikliği
      1. Rezervasyonda yapılacak herhangi bir değişiklik, Çağrı Merkezi veya web sitemizde bulunan iletişim formu yoluyla bize bildirilmelidir. Uçuşa 48 saatten az kaldığında, Çağrı Merkezi ile iletişime geçilmesi gereklidir.
      2. Fiyat, uçuşu gerçekleştiren hava yolunun hüküm ve koşullarına bağlıdır. Rezervasyon değişikliğinin toplam maliyeti şunları içerir:
        • Değişiklik veya ek bir hizmet için standart bir ücret (hava yolunun şartları ve koşullarındaki ücret tarifesi uyarınca bilet değiştirme ücreti ve ayrıca rezervasyonun değiştirilmesi veya ek bir hizmet sipariş edilmesi için iade edilemez işlem ücreti içermektedir),
        • Tarife fiyatlarındaki fark (biletin ilk fiyatı ile değişim anındaki fiyatı maliyet farkı),
        • Vergi ve havaalanı ücretleri arasındaki fark (vergi ve harçların ilk fiyatı ile değişiklik anındaki potansiyel fark maliyeti).
      3. Kullanıcı, banka/kredi kartı ile veya eSky hesabına banka havalesi yaparak (nakit) ödeme yapabilir. Banka/kredi kartı ile ödeme yalnızca eSky'nin Çağrı Merkezi üzerinden yapılmalıdır. Banka havalesi ile yapılan ödemelerde kullanıcı, rezervasyon ayrıntıları (rezervasyon numarası, yolcu bilgileri, transfer ve ek hizmetler hakkında bilgi), ödeme bilgileri ve değişim ücretini içeren bir değişiklik onay e-postası alır.
      Önceden satın alınmış bir bilete ilave hizmetlere ait servis ücretleri tablosu (TRY):
      Değişim SÜ* kişi başı
      Bilet değişikliği (tarih, güzergah, yön) 50
      Yolcu bilgilerinin değiştirilmesi 50
      Kullanıcının talebi üzerine bilet iptali 30
      Kayıtlı bagaj eklenmesi 30
      Koltuk seçimi 20
      Özel bagajlar (spor malzemeleri, müzik aletleri, gelinlik vb.) 20
      Hayvan taşınması 20
      Öncelikli biniş 20
      Çocuklar için yardım 20
      Özel yemek 20
      Yolcunun talebi üzerine hava yolu tarafından sunulan diğer ek hizmetler 20
      Check-in 20
      * SÜ: Servis Ücreti
    8. İşlem sürecinde sunulan ek hizmetler.
      1. Çağrı Merkezi Rezervasyon Sistemi aracılığıyla sunulan diğer hizmetler, kullanıcıların işlem sürecinde belirtilen ücretlere tabi olarak ilave hizmetler eklemelerine izin verir.
      2. eSky Asistanı olarak adlandırılan eSky hizmet paketi; Çağrı Merkezi aracılığıyla yapılan bilet değişikliklerinden bir veya daha fazla değişiklik için, değişiklik yapmada yardım, bilet iade etme yardım, özel bagaj siparişi, hayvan taşınması, özel bir yemek siparişi, ya da çocuk için yardım hizmetlerinin siparişi için servis ücretleridir. Bu Şartlar ve Koşullar'ın 1. Bölümü, madde 12 ve 13'te belirtilen değişiklikler ve geri dönüş şartları geçerlidir. Oluşabilecek herhangi bir şüpheyi ortadan kaldırmak için, işbu Şartlar ve Koşullar'da yer alan servis ücretleri tablosunda listelenen hizmetler için ilave bir ücret olması durumunda, kullanıcı eğer eSky Asistanı satın almışsa, sabit oranlı eSky Asistan ücretine dahil olmayan servis ücretini ödemesi gerekir. eSky Asistan hizmetini satın almış kullanıcı, biletteki değişiklikler ve ek hizmetler için servis ücretleri tablosunda belirtilen eSky tarafından tahsil edilen servis ücretlerini ödemekten muaf tutulur; ancak hava yolu, tarife koşullarına uygun olarak değişiklik / iade / ek hizmetler için bir ücret talep ederse, kullanıcı hava yolunun belirttiği şekilde servis ücretini ödemekle yükümlüdür.
      3. Online check-in işlemi, sistem olanak tanıyorsa, kullanıcının satın almış olduğu biletleri hava yolu sisteminden check-in yapmasına izin verir. Kalkıştan en geç 8 (sekiz) saat önce rezervasyon işlemi sırasında sağlanan e-posta adresine biniş kartı gönderilecektir. Bazı hava yolları, check-in işlemlerini için (örn. Pasaport numarası), rezervasyon sırasında alınmayan ek bilgileri talep etmektedir - Kullanıcı, kalkıştan önce gerekli olması halinde iletişime geçilmesinin mümkün olması için telefon numarası ve e-posta gibi güncel iletişim bilgilerini sağlamakla yükümlüdür. İletişim bilgilerini vermemek, güncel olmayan veya eksik bilgiler sağlamak, eSky'dan yapılan telefon aramalarını yanıtlamamak veya check-in için gerekli olan hatalı bilgiler vermek online check-in yapılmasını imkansız hale getirebilir; dolayısıyla kullanıcı, hava yolu şirketi tarafından belirlenen bir ceza ücreti ödemek zorunda kalabilir veya hiç uçuşa alınmayabilir. Kullanıcı, eSky'a eksiksiz ve doğru bilgileri sunmak için özel çaba gösterecek ve hava yollarının istediği diğer detayları sunmak için eSky'ın iletişime geçmesine müsade edecektir.
      4. Güvenli bir bilet - uçuşun gecikmesi veya iptal edilmesi durumunda eSky; uçuşun detaylarını analiz ettikten sonra, kullanıcının uygun tazminatı alması için hangi tüzel kişi ve kurumla irtibat kurması gerektiğini bildirir. eSky, Avrupa Parlamentosu ve Konseyinin 261/2004 sayılı Tüzüğü (EC) uyarınca, kullanıcının tam tazminat (uygun olması durumunda) almak için uçuşu gerçekleştiren hava yoluna doğrudan başvuru yapma ve talep etme hakkına sahip olduğunu bildirir.
      • OTEL REZERVASYONU
        Otel Rezervasyonu - Şartlar ve koşullar (1.0)

        1.GENEL KURALLAR
            1.eSky.com.tr, Rezervasyon Sistemi vasıtasıyla verilen otel hizmetleri ve diğer ilgili anlaşmaların sağlanmasına yönelik bir sözleşmeye taraf değildir; anlaşma kapsamındaki hizmetleri sağlayan ve özellikle belirtilen teklifleri sunan bir hizmet sağlayıcısıdır. Yukarıda belirtilen eSky.com.tr web sitesi aracılığıyla yapılan sözleşmeler, bireysel hizmet sağlayıcılarının genel koşullarına tabi olarak uygulanmaktadır. www.eSky.com.tr'de sunulan tekliflerdeki tüm veriler doğrudan otel sağlayıcıları tarafından sağlanan verilere dayanmaktadır. EXPEDIA tarafından sağlanan bu otel hizmetlerinin rezervasyon ve siparişinde, ilgili Şartlar ve Koşullar geçerlidir - http://developer.ean.com/terms/en/
            2.Bu Şartlar ve Koşullarda kullanılan terimler aşağıdaki anlamları taşımaktadır:
                1.Sağlayıcı - her bir teklifte ayrıntılı olarak açıklanan hizmetleri www.eSky.com.tr ya da diğer eSky.com.tr kuruluşlarının web siteleri üzerinden sunmak üzere işbirliği yapan otel hizmet sağlayıcısı veya diğer sağlayıcı.
                2.Otel hizmetleri - kısa veya uzun süreli kullanılabilir kiralık evler, apartmanlar, oda, yatak ve ayrıca çadır veya römork kuracak yer hizmetleri ve ayrıca tesis içindeki diğer ilgili hizmetler.
            3.Konu
            Bu Yönetmelikler, üçüncü şahıslar tarafından sunulan ve www.eSky.com.tr'de bulunan otel hizmetlerinin kullanıcılara ulaştırılmasına ilişkin kuralları düzenlemektedir.
            4.eSky.com.tr aşağıdaki hizmetleri sağlamaktadır:
                1.Otel sağlayıcıları tarafından sunulan yurt içi ve yurt dışı tesislere doğrudan erişim,
                2.Kullanıcılar tarafından özgürce ve bireysel olarak yapılandırılabilir paketleri kullanma imkanı.
        2.MUHTEMEL OTEL REZERVASYONU SEÇENEKLERİ
            1.Sağlayıcının teklifine bağlı olarak, rezervasyon kuralları ve otel hizmetleri için ödeme koşulları aşağıda belirtilmektedir:
                1.Rezervasyon sistemi aracılığıyla otel hizmeti rezervasyonu yapılması ve aynı zamanda tesisin teklifinde belirtilen tarihte doğrudan sağlayıcı hesabına belirtilen ödemenin yapılması - eSky.com.tr'de ödeme mümkün olmadığı durumlarda.
                2.Rezervasyon sistemi aracılığıyla otel hizmeti rezervasyonu yapılması ve aynı zamanda tesisin teklifinde belirtilen tarihte doğrudan eSky.com.tr hesabına belirtilen ödemenin yapılması.
            2.Rezervasyondaki verilerin doğruluğunu teyit etmek ve ödeme güvenliğini sağlamak amacıyla aşağıda belirtilen durumlar geçerli olabilir:
                1.Garanti edilmeyen rezervasyon, Kullanıcı tarafından ödenmesi yapılmamış
                2.Garanti edilen rezervasyon, Bu Yönetmelikte belirtilen koşullar altında Kullanıcı tarafından ödemesi yapılmış rezervasyon veya bilgileri sistemde teyit edilmiş bir Kullanıcı tarafından yapılmış rezervasyondur.
        3.OTEL HİZMET SORGULAMALARI VE REZERVASYON YAPMAK
            1.Rezervasyon sorgusu
            Kullanıcı, www.eSky.com.tr adresindeki elektronik Rezervasyon Sistemi, eSky.com.tr ile işbirliği yapan kuruluşların sahip olduğu web siteleri veya Çağrı Merkeziyle iletişime geçerek ve kişisel veri formundaki gerekli verileri doldurarak sorgu sonucunda gelen mevcut seçeneklerden birini seçer ve rezervasyon sorgulamasını yapar.
            2.Sipariş ve fiyat onayı:
                1.Kullanıcı, belirtmiş olduğu e-posta adresine; rezervasyon numarası, seçilen otel hizmeti hakkında bilgi, toplam fiyat ve ödeme yöntemini içeren sipariş onayını alır.
                2.Otel hizmetini kullanabilmek için rezervasyonun Kullanıcı tarafından tamamlanması zorunludur.
                3.Otel hizmetlerinin fiyatı TRY (Türk Lirası) ya da siparişte seçilen diğer para birimi cinsindendir. Fiyat genellikle şunları içerir: net fiyat, ek ücretler, son temizlik ve rezervasyonda belirtilen diğer masraflar.
                4.Rezervasyonlarda, ödeme eSky.com.tr hesabına ulaşıncaya kadar (Rezervasyonun yönetmeliklerine göre değişiklik gösterir), Otel Sağlayıcıları tarafından belirlenen koşullar nedeniyle rezervasyonun fiyatı garanti edilemez.
                5.Kullanıcı, ödeme yapmadan önce almış olduğu onaydaki tüm bilgileri kontrol etmelidir.
            3.Otel hizmetinin satın alınması
                1.Kullanıcı, Rezervasyon Sistemine girdiği tüm kişisel bilgilerin doğru olması koşuluyla bir otel hizmeti satın alabilir. Kullanıcı satın almadan önce bu Şartlar ve Koşullar'ı okumalı, kabul etmeli ve ayrıca seçilen tesisle ilgili rezervasyon şartlarını ve koşullarını okumalıdır.
                2.Rezervasyon koşullarının ardından, Kullanıcı fiyat bakımından en makul hizmeti seçebilir ve bu sayede rezervasyon iptali durumundaki masraflar da en aza inecektir.
                3.Rezervasyon onayı alındıktan sonra eSky.com.tr, Kullanıcı bilgilerini teyit etmek ve siparişi onaylamak için Kullanıcı ile iletişime geçebilir. Kullanıcıya ulaşılamaması durumunda; eSky.com.tr, bu Şartlar ve Koşullar kapsamında garanti edilen bir rezervasyon yapılmadığı sürece, bildirim uyarınca, sağlayıcı tarafından rezervasyonun onaylanması sorumluluğunu üstlenmez.
                4.Her rezervasyon, eSky.com.tr tarafından Kullanıcı adına rezervasyonun yapıldığı Sağlayıcıya iletilir ve bir sipariş beyanı olarak kabul edilir.
                5.Müşterinin hizmetin bulunduğu tesis ve hizmet alımının başlangıç zamanında check-in yapmaması durumunda; otel, rezervasyon iptal etme hakkını saklı tutar. Bu zaman ve iptal koşulları hizmeti veren tesisin rezervasyon koşullarında belirtilmiştir.
            4.Rezervasyon onayı
            Kullanıcının e-posta adresine almış olduğu rezervasyon onayı (otel kuponu) ile birlikte ödeme onayının, bu belgelerin Kullanıcı tarafından alınmış çıktısı, bir otel hizmet onayı olarak kabul edilir.
            5.EXPEDIA tarafından sağlanan otel hizmetleri için promosyon ücreti
            Uçak biletinin Rezervasyon Sistemi vasıtasıyla satın alındığı durumlarda; Kullanıcı, gidiş-dönüş uçuş tarihleri arasında sınırlı olmak koşuluyla promosyonlu otel hizmeti de satın alabilir, tek yönlü biletlerde ise varış gününden sonraki 14 günlük süre içerisinde mümkündür. Belirlenmemiş şartlar veya hizmetin uygun olmaması durumunda Expedia - promosyon ücreti geçerli değildir.
        4.ÖDEME YÖNTEMLERİ
            1.Ödeme yöntemleri:
                1.Alınan hizmet için tesise varıştan önce sağlayıcının hesabına bir ödeme yapılması gerekiyorsa; teklif, ödemeyi yapabilmek üzere gerekli olan tüm tutar detaylarını içerir.
                2.Tesise varıştan önce eSky.com.tr hesabına hizmet için bir ödeme yapılması gerekiyorsa, aşağıdaki ödeme yöntemleri kabul edilir:
                    ▪ elektronik ödeme aracı ile ödeme,
                    ▪ banka havalesi ile,
                    ▪ nakit ödeme ile,
                    ▪ ulusal bir ödeme kuruluşu vasıtasıyla yapılan ödeme, eSky.com.tr tarafından internet sitesinde ve bu kurum tarafından şart koşulan koşullarla sağlanmış anlaşma ile.
                3.Tercih edilen ödeme yönteminin seçimi, Rezervasyon Sistemindeki kişisel bilgi formunda Kullanıcı tarafından yapılır; burada:
                    ▪ Yalnızca www.eSky.com.tr aracılığı ile ayrılmış tesisler için banka havalesi yapılabilir. Ödeme yöntemi olarak "banka havalesi"ni seçen Kullanıcı, rezervasyon saatinden sonra 24 saat içinde hizmet için ödeme yapmakla yükümlüdür.
                    ▪ Banka havaleleri ve nakit ödemeler para birimi türüne göre aşağıdaki banka hesaplarına gönderilir:
                    eSky.pl Spółka Akcyjna.
                    EUR ödemeleri için hesap numarası:
                    Yapı Kredi Bankası: TR940006701000000095118061
                    SWIFT/BIC kodu:    YAPITRISXXX
                    TRY ödemeleri için hesap numarası:
                    Yapı Kredi Bankası: TR390006701000000095117984
                    SWIFT/BIC kodu:    YAPITRISXXX
                    ▪ Havale işleminde, Kullanıcının adı-soyadı ve rezervasyon numarası belirtilmelidir.
                    ▪ Elektronik ödeme aracıyla ödeme.
                    Online Rezervasyon Sistemi kullanıcısı, VISA, Eurocard, MasterCard, Diners Club, American Express ödeme kartlarını kullanarak ödeme yapabilir.
                4.Elektronik ödeme aracı kullanılarak yapılan satın alma işlemi güvenlidir.
                5.Ödeme yöntemi olarak "Kredi / Banka Kartı" yöntemini seçen Kullanıcı, ödeme yapacağı kartının bilgilerini Rezervasyon Sistemindeki kişisel bilgi form alanlarına girecektir (kart türü, kart numarası, geçerlilik tarihi, CVV / CVC kodu gibi). Rezervasyon yapıldıktan sonra, ödeme yapılan kart eSky.com.tr Rezervasyon Sistemi tarafından otomatik olarak yetkilendirilerek satın alınan hizmetlerin miktarı ile ücretlendirilir (bu sadece eSky.com.tr için ödenen rezervasyonlar için geçerlidir).
                6.Dikkat! Ödeme yapılan kart bilgilerinin (kart numarası veya geçerlilik tarihi gibi) yanlış girilmesi sonucunda sipariş, Rezervasyon Sistemi tarafından reddedilir.
                7.Ödeme yapılmasından (kart ile ödeme, banka havalesi, nakit ödeme) ve kayıtlara girmesinden sonra; sistem, otomatik olarak otel hizmetlerinin satın alındığını onaylayan bir makbuz oluşturacak ve kullanıcının belirtmiş olduğu e-posta adresine gönderecektir. Bu e-posta ve makbuz, aynı zamanda kullanıcının otel hizmetlerini satın aldığını ispatlayan ve otele aldığı servisi teyit etmesi için gerekli dökümandır.
        5.REZERVASYON/SİPARİŞ İPTAL KOŞULLARI
            1.Rezervasyonun / siparişin iptali. Otel hizmetlerinin rezervasyonu ilgili sağlayıcının web sitesinde sunulan iptal koşullarına tabidir.
            2.Kimliğin tanımlanamaması nedeniyle rezervasyon iptali.
            Rezervasyon Sisteminde dolandırıcılıkları önlemek ve tedarikçilerden sahte veya yanıltıcı rezervasyonlar için para çekilmesine mani olmak için eSky.com.tr, belirtilen telefon numarası ile Kullanıcıya ulaşamadığı durumlarda, garanti edilmeyen rezervasyonları iptal etme hakkını saklı tutar. Bu gibi durumlarda Kullanıcı otel hizmetini kullanma hakkına sahip değildir. Aynı durum, eSky.com.tr üzerinden, verilen e-posta adresiyle tamamlanmamış rezervasyonların olması veya eSky.com.tr tarafından bu e-posta adresine gönderilen sorgu geri bildirimlerinin cevapsız kaldığı durumlar için de geçerlidir. Yapılan rezervasyonun süpheli bir rezervasyon olarak değerlendirilmesi ve iptal edilmesini önlemek üzere, Kullanıcı, ödeme yapmak üzere geçerli kart numarasını sisteme girerek rezervasyonunu garanti altına alabilir. İşlemin doğrulanması amacıyla müşteriden, kart ve kimlik belgesi ile birlikte bir UCCCF formunun doldutularak gönderilmesi talep edilebilir.
        6.NİHAİ HÜKÜMLER
            1.Sistemi kullanan Kullanıcı, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında kişisel verilerinin rezervasyonu gerçekleştirecek ilgili kişilere iletilmesini kabul eder, bu kişisel veriler eSky.com.tr tarafından sağlayıcılara rezervasyon işlemlerinin gerçekleştirilmesi amacıyla iletilir. Ayrıca bu veriler sipariş sonrası bir hizmet kapsamında satış sonrası destek amacıyla www.eSky.com.tr tarafından kullanılabilir.
            2.eSky.com.tr, Müşterinin uğradığı hasar ve zararlardan sorumlu değildir. Tüm bu talepler, ilgili sağlayıcılara iletilecek ve takip edilecektir. eSky.com.tr, sağlayıcıların hatalı performanslarından sorumlu değildir.
            3.eSky.com.tr ve konaklama hizmetleri temin etme alanında işbirliği yapan diğer sağlayıcı şirketler, bir Kullanıcı oluşturarak bireysel tedarikçiler tarafından sunulan doğrudan tekliflere erişebilirler.
            4.Otel standardı ve hizmetleri hakkında bilgi
            Uluslararası otel sınıflandırması, yıldız sistemine dayanmaktadır ve belirli bir otelin standardı hakkında bağlayıcı olmayan bir bilgi oluşturmaktadır. eSky.com.tr Rezervasyon Sisteminde bulunan otel bilgileri, belirtilen otelin öznel değerlendirmesine dayanır.
      • ÜCRETLER, ÖDEME ŞEKİLLERİ VE BİLET TESLİMATI
        Kredi Kartı Taksit Komisyon Oranları (Maximum Kart hariç*)

        Taksit sayısı

        Komisyon %

        Bir taksit

        1.53

        İki taksit

        3.94

        Üç taksit

        4.66

        Dört taksit

        4.95

        Beş taksit

        5.29

        Altı taksit

        6.13

        Yedi taksit

        6.66

        Sekiz taksit

        7.25

        Dokuz taksit

        7.90

        *Sadece Maximum Kart için geçerli komisyon oranları aşağıdaki tablodadır.
        Maximum Kart için geçerli komisyon oranları

        Taksit sayısı

        Komisyon %

        Bir taksit

        1.53

        İki taksit

        3.94

        Üç taksit

        4.66

        Dört taksit

        4.95

        Beş taksit

        5.94

        Altı taksit

        6.89

        Yedi taksit

        7.65

        Sekiz taksit

        8.28

        Dokuz taksit

        9.23

         

        Bu nedenle, Kullanıcı uçuş bilet ücretini ve/veya seyahat hizmet ücretini eSky.pl Spółka Akcyjna banka hesabına gönderme talimatı vermiş olduğu halde eğer ilgili tedarikçinin hesabına hizmet bedelinin geçmediği anlaşılırsa, bu durumda Kullanıcıya yapılacak bildirimi takiben beş (5) gün içerisinde ödeme yapmayı Kullanıcı taahhüt eder. Bu durumda, Kullanıcı eSky.pl Spółka Akcyjna ile havayollarına paranın ödenmesini ya da hizmet tedarikçisinin hesabına geçmesini engelleyen sebeplerin ortadan kaldırılması için tam bir işbirliği içerisinde olacaktır, Kullanıcının bankası tarafından Kullanıcının talimatını verdiği ödemenin yapıldığı fakat banka transferinin herhangi bir nedenden durdurulduğunu tevsik edici bir belge alınması halinde dahi ödemenin başka herhangi bir yolla yapılması zorunluluğunu da içermektedir.

        1. eSky.pl Spółka Akcyjna şirketinin rezervasyon sisteminde teklif edilen ücretler Türk Lirası olarak belirtilecektir. Hizmet ücretleri Türk Lirası olarak hesaplanacak ve tahsil edilecektir. Uluslararası uçuş ücretleri ilgili tarihteki Döviz kuruna göre Türk Lirası üzerinden hesaplanacak ve tahsil edilecek, yerel uçuş ücretleri ise havayolları tarafından Türk Lirası olarak hesaplanacak ve tahsil edilecektir.
        2. Hizmet ücreti, rezervasyona ve/veya hizmete ilişkin bir sorunun ortaya çıkması halinde telefon ya da site üzerinden veya şirketin ofislerinden verilecek hizmetleri; yahut değişiklik talebinin ya da uçuş iptalinin zamanında tedarikçiye iletilmesi ile havayolları, sigortacılar ve havalimanları nezdinde sorunlar oluşması durumlarında yapılan görüşmelerde çözüme yardımcı olmak amacıyla verilen profesyonel acil destek hizmetlerini de içerecek şekilde tüm rezervasyon süreci ve doğru uçuş biletinin tanzimine yönelik olup, ayrıca eSky.pl Spółka Akcyjna şirketi tarafından yukarıdaki hizmetlerin tedariki için katlanılan masrafları da içerir. Hizmet ücreti iade edilmez.
        3. İlgili hizmet için ücretin ödenmesiyle, Kullanıcının, Kullanıcı tarafından verilen ya da sunulan tüm detayları onayladığı kabul edilecek ve isimler, varış yerleri, seyahat dönemleri vb. ve bunların yanında Genel Hüküm ve Koşullar ve/veya ilgili seyahat Hizmetinin Tedarikçisinin genel hüküm ve koşulları buna dahil olacak fakat bunlarla sınırlı kalmayacaktır.
        4. Kullanıcının kredi kartıyla ödemeye karar vermesi durumunda, sipariş edilen hizmet için onaylanan tutar nihai ücretin para biriminden farklı olan bir para birimine çekilebilir. Bu gibi durumlarda eSky.pl Spółka Akcyjna şirketi tarafından Euro ya da Türk Lirası bazında teklif edilen ücretle gerçekleşen çekim tutarı arasında bazı farklılıklar olabilir. Bu farklılıklar Kullanıcının kredi kartının ait olduğu banka tarafından belirlenen farklı para birimleri arasındaki çapraz döviz kurlarına ya da kredi kartı düzenleme kuruluşunun (Visa, MasterCard, Yerel KK düzenleyicisi) hüküm ve koşullarına bağlıdır.
        5. Ödemenin eSky.pl Spółka Akcyjna şirketi hesabına ve/veya ilgili havayollarının ve/veya hizmet tedarikçisinin hesabına geçmesini takiben, Kullanıcının borçlu olduğu meblağı ödediği kabul edilecektir. Kullanıcının kredi kartı ve/veya hesap kartı yoluyla yaptığı ödemenin iptal edilmesi durumunda ve tutar eSky.pl Spółka Akcyjna şirketinin hesabından ve/veya havayollarının ve/veya hizmet tedarikçisinin hesabından çekilirse, Kullanıcının ilgili uçuş bileti ya da diğer herhangi bir hizmet için ücret ödemediği kabul edilecektir.
        6. eSky.pl Spółka Akcyjna Kullanıcı ve ilgili hizmet tedarikçisi arasında bir aracı olacaktır. Kredi kartı kullanıldığında, uçuş bileti tek çekim ya da 2 ile 9 arasında değişen taksit seçenekleriyle ödenebilir. Ödemede taksitlendirme kullanıldığında, ilgili komisyon uçuş bileti ücretine eklenecektir:
        7. 1. Türkiye Cumhuriyeti dışındaki bir varış yeri için kredi kartıyla uçak bileti alınması:

          1. 1.1 Bir Kullanıcı web sayfamız üzerinden İnternet Uçuş Rezervasyon Sistemi yoluyla bir uçuş bileti alırsa, bilet düzenleme için hizmet ücreti bu Genel Hüküm ve Koşullarla uygun olarak eSky.pl Spółka Akcyjna’ya transfer edilirken, bilet ücreti doğrudan ilgili havayolu şirketinin banka hesabına transfer edilir.
          2. 1.2 Kullanıcı telefonla ya da e-mail üzerinden bir uçuş bileti aldığında, Kullanıcı öncelikle i kredi kartı yetkilendirme formunu dolduracak ve gönderecektir. Bu form üzerine kart sahibi tam adını, kişisel numarasını, kart numarasını, kart onay kodunu ve son kullanma tarihini yazacak ve spesifik rezervasyon için tutar ile faturanın ödemesiyle ilgili kartı yetkilendirecektir. Kart hamilinin seyahat edenden farklı olması durumunda, kredi kartının ön ve arka yüzünün bir kopyası ve kart hamilinin fotoğraflı kimlik belgesi sunulacaktır. Kredi kartı yetkilendirme formunun ve destekleyici belgelerin tam bir şekilde alınması üzerine, bilet ücreti doğrudan havayollarının banka hesabına transfer edilecektir. Bilet düzenleme hizmet ücreti eSky.pl Spółka Akcyjna banka hesabına Genel Hüküm ve Koşullara uygun olarak transfer edilecektir.
        8. 2. Yerel bir uçuş için bir bilet satın alma (Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde bir yerden bir başka yere seyahat)

          1. 2.1 Bir kullanıcı web sayfamızda mevcut olan İnternet Uçuş Rezervasyon Sistemi üzerinden bir uçuş bileti aldığında, bilet ücreti eSky.pl Spółka Akcyjna banka hesabına transfer edilir.
          2. 2.2. Kullanıcı telefonla ya da e-mail üzerinden bir uçuş bileti aldığında, Kullanıcı öncelikle bir kredi kartı yetkilendirme formu dolduracak ve gönderecektir. Üzerine kart sahibi adını, kişisel numarasını, kart numarasını, kart onay kodunu ve son kullanma tarihini yazacak ve spesifik rezervasyon için tutar ile faturalandırılan kartı yetkilendirecektir. Kart hamilinin seyahat edenden farklı olması durumunda, kredi kartının ön ve arka yüzünün bir kopyası ve kart hamilinin fotoğraflı kimlik belgesi sunulacaktır. Kredi kartı yetkilendirme formunun ve destekleyici belgelerin tam bir şekilde alınması üzerine, bilet ücreti doğrudan havayollarının banka hesabına transfer edilecektir. Bilet düzenleme hizmet ücreti eSky.pl Spółka Akcyjna banka hesabına transfer edilecektir
        9. 3. Bir kullanıcı bilet ödemesinin kredi kartı ve/veya hesap kartı yoluyla bilet alımı yapılmasına imkan sunmayan düşük ücretli ya da geleneksel bir havayolu şirketinden bilet almak isterse, bilet ücreti ve hizmet ücreti banka transferi yoluyla eSky.pl Spółka Akcyjna banka hesabına aktarılacaktır. 21 Ağustos 2013 tarihi itibariyle, aşağıdaki havayolları kredi kartı ve/veya hesap kart yoluyla ödeme imkanı sağlamamaktadır: Royal Air Maroc, Cyprus Airways, Air China, Fly Be Royal, Brunei, Belavia, Eva, Air China, Southern Ethiopian, Flybaboo, Hahn Air, Hainan Airlines, Hong Kong Air, Uzbekistan, Meridiana, Fly Arkia, Israeli, TAM, Jat Airways, Korean air, Air Malta, Kenya Airways, El Al, UKRAINE INTL, Royal Air Jordanian, Tarom, Siberia Airlines, Singapore, Virgin Atlantic, Montenegro, Heli Air Monaco, All Nippon, Srilankan Airlines, Air Europe, Flexflight, Heli Air Monaco. Lütfen yukarıdaki havayolları listesinin değişikliklere tabi olabileceğini, bu nedenle bir uçuş bileti alındığı tarihte yukarıdaki şirketlerin değişebileceğini unutmayınız. En güncel listeye ihtiyaç duyarsanız, lütfen bizimle iletişime geçin.
        10. Kısım VI’ da açıklanan ödeme yöntemi ile ilgili olarak, Kullanıcının banka hesabı beyanında bir uçuş biletinin rezervasyonunu tek seferde alımı için iki işlem olacaktır; ilk işlem eSky.pl Spółka Akcyjna için hizmet ücreti ve ikincisi ilgili havayolları ve/veya bilet sağlayıcısı için veya diğer bir tedarikçiye yapılacak ödeme için gerçekleştrilen hizmet. Eğer herhangi bir nedenden Kullanıcı tarafından havayollarına ve/veya hizmet tedarikçisine aktarılması talimatı verilen bir ödeme, havayolları ve/veya hizmet tedarikçisinin banka hesabına geçmezse, havayolları ve/veya hizmet tedarikçisi hizmet bedelini eSky.pl Spółka Akcyjna’dan alma hakkına sahiptir.
        11. Kullanıcının banka transferi (havale, EFT) yoluyla ödemeyi tercih etmesi durumunda, Kullanıcı Uçak bileti Rezervasyon Sistemi üzerinden üretilen rezervasyon kodunu ödeme talimatı belgesinde belirtecek ve ödeme talimatının bir kopyasını eSky.pl Spółka Akcyjna’ya e-posta ile odedim@esky.com.tr adresinden gönderecektir. Eğer ödeme yabancı bir banka tarafından yapılıyorsa, Kullanıcı SWIFT mesajının bir kopyasını gönderecektir.
        12. eSky.pl Spółka Akcyjna nakit para ödemesini hiçbir şekilde kabul etmez.
        13. Ödeme:
          1. 1. Uçuş biletlerinin ödenmesi

            1. Ödemeler kredi kartı yoluyla (VISA, MasterCard), banka kartı- debit card ile (VISA Electron), BKM ile,  ya da banka transferi (havale, EFT) yoluyla aşağıda belirtilen herhangi bir banka hesabına yapılabilir:
            2. Ödeme talimatı detaylarında, Kullanıcı İnternet Uçuş rezervasyon Sistemi tarafından üretilen rezervasyon kodunu belirtecektir.
            3. Kullanıcının banka transferi üzerinden ödemeyi seçmesi durumunda, Kullanıcı kendisini ödemenin en kısa sürede gerçekleştirileceğiyle ilgili bilgilendiren bir mesaj alacaktır, böylelikle Kullanıcı rezerve edilen uçuşa ait fiyatı ve yerini belirlemiş olur. Havayollarının pek çoğu rezervasyon sürecinin 24 saat içerisinde herhangi bir değişiklik yapılmadan tamamlanmasına izin verir; fakat rezervasyonun aynı gün içerisinde tamamlanmasını ve bilet ödemesinin gerçekleştirilmesini gerektiren tarifeler de bulunmaktadır. Bu nedenle, eğer Kullanıcı rezervasyon günü içerisinde banka transferini yapamazsa, eSky.pl Spółka Akcyjna seyahat danışmanı ile herhangi bir ödeme yapmadan önceki “en kısa zamanda” mevcut ücreti ve rezervasyonu konusunda görüşmelidir. Tarife bilet düzenlemesi için daha uzun bir döneme izin verirse ve buna göre Kullanıcı ödenecek tutarın tamamını eSky.pl Spółka Akcyjna banka hesabına yatırır ve ödeme talimatının bir kopyasını odedim@esky.com.tr adresine mail yoluyla gönderir, eSky.pl Spółka Akcyjna uçuş biletini kullanıcı tarafından onaylanan rezervasyon ve uçuş detaylarına uygun olarak düzenleyecektir. Kullanıcı uçuş bileti ödemesini yabancı bir bankadan yapmayı tercih ederse, ödeme yapıldıktan sonra ödeme talimatının bir kopyası eSky.pl Spółka Akcyjna’ya biletin düzenlendiği kalkış tarihinden en az 5 gün önce gönderilecektir. Eğer kalkış tarihine 5 günden daha az süre varsa, Kullanıcı bileti kredi kartı üzerinden ya da bir Türk bankasından banka transferi yoluyla yapabilir. eSky.pl Spółka Akcyjna eğer Kullanıcı belirtilen sürede ödeme yapmaz ya da onay göndermezse, rezervasyonun iptal edilmesi ya da uçuş tarifesinin değişmesinden dolayı sorumluluk kabul etmez.
            4. Satın alınacak uçuş biletinin nihai ücreti aşağıdaki şekilde yapılandırılacaktır:

              Banka Adı: Yapı Kredi Bankası
              EURO hesabı:
              IBAN: TR940006701000000095118061

              TL Hesabı:
              IBAN: TR390006701000000095117984

              • Uçuş bileti ücreti:

                • Uçak bilet ücreti + hava yolu vergileri + hizmet ücretlerini kapsayacaktır. Uçak bileti ücreti ve havayolu ücretleri havayolları tarafından münhasır olarak belirlenir. (Varış yerine bağlı olarak, hizmet ücreti şu şekilde olacaktır: iç hat uçuşları için bilet başına: %6 x (bilet fiyatı + havaalanı ücreti) + 7 TL. En az 7 TL en fazla 29 TL olacak şekilde tahsil edilecektir. 
                • Uluslararası ve kıtalararası diğer uçuşlarda ise hizmet bedeli bilet başına: %6 x (bilet fiyatı + havaalanı ücreti) + 7 TL. En az 7 TL, en fazla 69 TRY olacak şekilde tahsil edilecektir. 
                • Düşük maliyetli havayollarını kullanırken Kullanıcı, bazı ilave hizmetleri seçebilir, örneğin öncelikli biniş ve ilave bagaj, ayrı olarak ücretlendirilirler. Uçuş bilet ücreti, havayolu ücretleri, bagaj ücreti, ödeme işlemi ücreti ve öncelikli biniş ücreti havayolları tarafından münhasır olarak tanımlanır.
                • eSky.pl Spółka Akcyjna'nın bilet iptaliade veya değişiklik hizmet bedeli, uluslararası uçuşlarda yolcu başına 50,00 TRY, yurt içi uçuşlarda ise yolcu başına 30,00 TRY olarak tahsil edilecektir. Düşük tarifeli hava yolları için isim düzeltme hizmet bedeli, uluslararası uçuşlarda yolcu başına 20,00 TRY, yurt içi uçuşlarda ise bilet başına 10,00 TRY olarak tahsil edilecektir.
                • eSky.pl Spółka Akcyjna’nın; online check-inekstra bagajözel ekipmankoltuk seçimiöncelikli binişözel yemek seçimievcil hayvan taşınması ve havaalanı transferi gibi ek hizmetlerin satın alınması için sağladığı hizmetin bedeli; uluslararası uçuşlarda yolcu başına 20,00 TRY, yurt içi uçuşlarda ise yolcu başına 10,00 TRY olarak tahsil edilecektir.
                • Eğer uçuş bileti rezervasyon tarihinden banka transfer onay tarihinin eSky.pl Spółka Akcyjna’ya bildirilmesine kadarki dönem içerisinde (ödeme talimatıyla kanıtlanır) bilet ücretleri artarsa, eSky.pl Spółka Akcyjna derhal Kullanıcıyı bilgilendirecektir. Eğer Kullanıcı güncellenen tutarı kabul ederse, ücret farkını banka transferi yoluyla ödeyecek ve ödeme talimatının bir kopyasını eSky.pl Spółka Akcyjna’ya odedim@esky.com.tr adresine mail yoluyla bildirecektir. Ödeme talimatı kopyasının alınmasından sonra, eSky.pl Spółka Akcyjna rezerve edilen uçuş biletinin düzenlenmesi için gerekli önlemleri alacaktır.
                • Kullanıcının belirtilen kredi kartıyla sadece uçuş bileti+ havayolları ücretlerini ödemesi durumunda; POS terminaline manuel giriş kart ödemelerini gerçekleştiren banka tarafından bloke edilirse, limit aşımı halinde, ya da karta bağlı olarak ilgili hizmetin faturalandırmasının eSky.pl Spółka Akcyjna’nın kontrolü dışındaki nedenlerle gerçekleştirilememesi durumunda, eSky.pl Spółka Akcyjna Kullanıcı ile iletişime geçecek ve Kullanıcı derhal ödemenin alternatif ödeme yolları üzerinden 1. diğer bir kredi kartı kullanılarak yapılması, veya; 2. Banka havalesi suretiyle yapılması için gerekli işlemleri başlatacaktır. Kullanıcı alternatif ödeme yöntemlerini kabul etmiyorsa ve geleneksel bir havayollarından bilet almışsa, havayollarına ilave bir ödeme yapmadan aynı gün içerisinde olmak kaydıyla bileti iptal edebilir. Kullanıcının bir uçuş biletini düşük maliyetli bir havayolundan alması durumunda, Kullanıcı düzenlenen bileti iptal edemez. Eğer kullanıcı ilgili hizmetler için gereken ödemeyi 2 gün içerisinde yapmaz ya da yapamaz ise, eSky.pl Spółka Akcyjna maliyeti kullanıcıya ait olmak üzere Kullanıcının Genel Hüküm ve Koşulları yerine getirmemesine dayanarak bileti iptal edebilir. eSky.pl Spółka Akcyjna düzenlenen biletleri kullanıcı tarafından katlanılan herhangi bir ziya veya zararın hukuki sonuçlarından vareste kalmak kaydıyla, Kullanıcı tüm ödemeleri yapana kadar alıkoyabilir. Kullanıcının ilgili ücretleri eSky.pl Spółka Akcyjna’ya ödemesine dair yükümlülüğü, bilet iptal olsa bile geçerli kalacaktır.
        14. Bilet teslimatı

          Ödeme yapıldıktan ve onaylandıktan sonra, biletiniz e-posta olarak iletilecektir.  

          Elektronik biletler için, ödeme onaylandıktan birkaç dakika sonra bir onay e-postası alacaksınız. Bu e-posta, check-in sırasında uçuş kartınızı almanıza olanak tanıyacak bir referans numarası içerir. Ayrıca, biletiniz düzenlenirken kullandığınız pasaport veya kimliğinizi de göstermeniz gerekebilir. Bazı havayolu şirketleri, yolcular hakkında daha fazla bilgi isteyebilir (pasaport numarası, doğum tarihi, adı, uyruk).

          Uçuşunuz için e-bilet olanağı varsa ve biletinizin ödemesini www.eSky.com.tr üzerinden kabul edilen kredi kartları ile yaparsanız, e-biletiniz Cumartesi ve Pazar günleri de dahil olmak üzere belirtilen e-posta adresinize teslim edilir.

      • KULLANILMAYAN SERVİSLER İÇİN İPTAL VE İADE

        Satın alınan bir hizmetin Kullanıcı tarafından kullanılmaması ya da kullanılamaması durumunda, ya da Kullanıcı bunu kullanmayı tercih etmezse ve ilgili havayollarının hüküm ve koşulları ya da hizmet tedarikçisi iadeye izin verirse, kullanıcı havayolu şirketinden ya da hizmet tedarikçisinden kısmen ya da tamamen iadeye hak kazanabilir. Her bir havayolu şirketi ve/veya hizmet tedarikçisi bu iadenin yapılacağı hüküm ve koşulları tanımlamıştır ve ilgili hizmet tedarikçisinin internet sayfasından bu koşullara ulaşılabilir. eSky.pl Spółka Akcyjna, havayolları ve/veya hizmet tedarikçisinin geri ödeme kararı hakkında (kısmen ya da tamamen) sorumluluk kabul etmez ve Kullanıcının herhangi bir zarar ya da kaybından dolayı sorumlu tutulamaz.

        Ödenen ücretlerin kısmen ya da tamamen iadesinin mümkün olması durumunda, ücretin eSky.pl Spółka Akcyjna’ya havayolları ve/veya hizmet tedarikçisi tarafından iletilmesi ve kullanıcının başvurusunda tüm banka hesabı bilgilerini vermesi şartıyla 30 gün içerisinde banka yoluyla tutar transfer edilecektir. Yabancı bir para birimi türünden banka hesaplarına yapılacak transferlerde işlem ücreti Kullanıcıya ait olacaktır.

        • 27 Kasım 2014 tarih ve 29188 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’nin 15. Maddesi gereği belirli bir tarihte veya dönemde yapılması gereken, dinlenme amacıyla ayrılan bir zamanın değerlendirilmesine yönelik sözleşmelerden cayma hakkı yoktur.
        • Yukarıdaki kapsamda sayılmayan ve örneğin yasanın 51. Maddesinde belirlenen paket turlarda bir hizmetin sağlanmasına yönelik olarak taraflar anlaşamamışlarsa, sözleşmenin kurulduğu günden başlayarak 14 gün içinde sözleşmeden cayma hakkını kullanabilirsiniz.
        • Tüm iptal, iade ve cayma, hizmet sağlayıcının tabi olduğu mevzuat dairesinde tanımlanan haklarınız çerçevesinde geçerli olup, bu konuda daha detaylı bilgi almak için hizmet sağlayıcı kurumu ya da sitemizde bulunan iletişim adreslerimizi kullanabilirsiniz.
          eSky.pl Spółka Akcyjna’nin işbu sözleşme Genel Hüküm ve Koşulları ve/veya yürürlükteki kanunlar çerçevesinde hizmeti yerine getirememesi hallerinden doğan iptaller hariç, hizmet ücreti, bilet düzenleme ücreti ya da ilgili hizmetten kaynaklanan komisyonlar iade edilemez.
      • GİZLİLİK VE GÜVENLİK
        KİŞİSEL BİLGİLERİN KORUNMASI

        Kullanıcı kişisel bilgilerini eSky.pl Spółka Akcyjna’ya Kullanıcı tarafından talep edilen hizmetlerin gerektirdiği kadarıyla sunmayı kabul eder. Kullanıcı böylece kendi kişisel bilgilerinin saklanacağı ve eSky.pl Spółka Akcyjna şirketi veri tabanında rezervasyon sistemlerine işleneceğini kabul eder.

        Kullanıcı eSky.pl Spółka Akcyjna’nın kendi kişisel bilgilerinin ilgili hizmet tedarikçilerine hizmetin ifası amacıyla verilmesini kabul eder (havayolları)

        Kullanıcı eSky.pl Spółka Akcyjna’nın kendisinin isim ve adres bilgilerini ve e-mail adresini Kullanıcı tarafından rezervasyon amacıyla belirtildiği şekilde, eSky.pl Spółka Akcyjna’nın bireysel bilgi koruma sözleşmesi imzaladığı şirketlere ifşa edeceğini kabul eder. Bu bilgiler üçüncü şahıslar tarafından ifşa edilen e-mail adreslerine ticari bilgilerin gönderimi amacıyla kullanılabilir. Kullanıcı bu gibi ticari bilgileri istediği zaman newsletter@esky.com.tr adresine "Aboneliği kaldır" metniyle bir e-mail göndererek sona erdirebilir.

        Kullanıcı İnternet Uçuş Rezervasyon Sistemine rezervasyon prosedürünün başarılı bir şekilde tamamlanması için veya bir uçuş biletinin düzenlenmesi, ya da herhangi bir diğer seyahat hizmetinin yerine getirilmesi için kişisel bilgilerini kaydetmek zorunda kalmaktadır. Girilecek bilgiler Kullanıcı adları, cinsiyet, kredi kartı detayları, e-mail adresleri, doğum tarihi ve iletişim telefonunu içerebilir. Web sitesi kullanılarak Kullanıcı kendi kişisel bilgilerini ve kendisiyle birlikte seyahat edecek kişinin bilgilerini kaydedecek ve bu yolla başarılı bir rezervasyon ve uçuş biletlerinin alınması ya da ilgili seyahat hizmetlerinin tedariki mümkün olacaktır. Kullanıcı eSky.pl Spółka Akcyjna’ya (1) Kullanıcının ev server alanı, e-mail adresi, bilgisayar türü ve internete girmek için kullandığı web tarayıcısı türü hakkında, (2) eSky.pl Spółka Akcyjna ya da web sitesi ile e-mail mesajları yoluyla iletişime geçen tüm ziyaretçilerin e-mail adresleri; (3) Online forumlar, kayıt formları ve araştırmalar (örneğin, isim, posta adresi, e-posta adresi ve herhangi bir diğer Kullanıcı profili için gerekli bilgi) diğer bilgileri kullanıcının izniyle elde eder ve (4) web sitesini ziyaret eden kullanıcıların sayısıyla ilgili bilgileri kümülatif ve spesifik olarak toplar.

        Kullanıcı eSky.pl Spółka Akcyjna’ya bu bilgileri tamamen serbest iradesiyle ve işbu sözleşme şartları dahilinde etkin bir hizmet alabilmek amacıyla vermiş olup, eSky.pl Spółka Akcyjna da bu bilgileri sadece işbu madde ve sözleşme şartları dahilinde kullanmak üzere sakladığını taahhüt etmiştir.

        Kullanıcı tarafından sunulan kişisel bilgiler tamamen güven altında olacaktır. İstatistik amacıyla kullanılan kişisel bilgiler veri denetim sisteminin kontrolü altında olup, tamamen Genel Hüküm ve Koşulları çerçevesinde kullanılacaktır.

        eSky.pl Spółka Akcyjna Kullanıcı tarafından yapılan rezervasyon gereğince işlenen kişisel bilgilerin idarecisi olacaktır.

        Tüm bilgiler kağıt üzerinde ve elektronik ortamda işlenecek ve depolanacaktır. Bir kişisel bilgi idarecisi olarak eSky.pl Spółka Akcyjna tüm teknik ve idari önlemleri alacak, bilgi gizliliğini ihlal teşebbüslerine karşı vaya kaybolması ya da değiştirilmesi tehlikesine karşı koruyacaktır. eSky.pl Spółka Akcyjna web site üzerinden akan tüm bilginin korunmasını temin edecek teknolojileri kullanır. eSky.pl Spółka Akcyjna Kullanıcının bilgilerini üçüncü şahıslara ifşa etmeyecektir. Bu bilgiler eSky.pl Spółka Akcyjna tarafından sadece şirket yasal olarak bu bilgileri açıklamaya zorunlu bırakılırsa ve kamusal makamlar ve kurumlardan bu yönde talepler gelirse ifşa edilebilir; ya da bu makamlardan usulüne uygun olarak mevcut kanunlar ve yönetmelikler gereğince istenirse; ya da Kullanıcı kişisel bilgilerinin kullanımı için özel izin verirse; ya da Mevcut eSky.pl Spółka Akcyjna’nın genel hüküm ve koşullarının 3. Maddesinde tanımlanan durumlarda ifşa edilebilir. eSky.pl Spółka Akcyjna eğer kullanıcı kendi kişisel bilgilerini kendiliğinden üçüncü şahıslara ifşa ederse bu hususta bir sorumluluk kabul etmeyecektir.

        Kullanıcı eSky.pl Spółka Akcyjna tarafından işlenen kendi kişisel bilgilerine erişim sağlamak ve bunları tadil etmeye yetkilidir.

        Güvenlik nedenleriyle ve Kullanıcılara sağlanan hizmetlerin geliştirilmesi için, eSky.pl Spółka Akcyjna’nın Müşteri Hizmetlerindeki seyahat danışmanlarıyla yapılan tüm telefon iletişimleri kaydedilir. Kaydedilmesini istemezseniz, lütfen görüşmeyi sona erdirin.

        eSky.pl Spółka Akcyjna belirli zamanlarda İnternet Rezervasyon Sisteminin Kullanıcılarını tüm yeni ürünler, hizmet ıskontoları, ücret listeleri, promosyonlar ve web sitesinde önerilen kampanyalarla ilgili bilgilendirecektir. BU bilgiler Kullanıcı tarafından istenilen ticari bilgiler olarak sayılacaktır. Kullanıcı herhangi bir zamanda bu ticari bilgilerin alınmasını "Aboneliğimi kaldır" metnini içeren bir maili newsletter@esky.com.tr adresine göndererek sona erdirebilir.

      • TALEPLER

        Rezervasyonlar ve satın alınan uçuş biletleri ve seyahat hizmetlerinin teklif edilenden farklı olması halinde kullanıcı şikayet ve taleplerini yazılı ve sözlü olarak bildirilebilir. Talepler rezervasyonu yapan kullanıcı tarafından ya da eSky.pl Spółka Akcyjna’dan hizmeti alan kullanıcı ya da kullanıcının vekili ya da yasal temsilcisi tarafından aşağıdaki adrese ya da iletişim hatlarına yapılacaktır:

        eSky.pl Spółka Akcyjna
        Murckowska 14a Street, 40-265 Katowice, Poland 
        Yalnızca çevrimiçi hizmet vermekteyiz
        E-posta: sikayet@esky.com.tr

        eSky.pl Spółka Akcyjna Kullanıcının talebini hassasiyetle inceleyecek ve talebin alınmasından itibaren 10 iş günü içerisinde bu hususta ulaştığı sonuçları ve çözümleri kullanıcıya sunacaktır.

      • TAZMİNATLAR

        Kullanıcı, kendisinin ilgili Genel Hüküm ve Koşullara uymaması nedeniyle ortaya çıkan zararlardan eSky.pl Spółka Akcyjna’yı ve çalışanlarını, müdürlerini, acentelerini ve ortaklarını masun kılacak ve gerektiğinde oluşturduğu zararı tazmin edecektir.

        Kullanıcı kasdi ya da kusurlu eylemleri ya da yasadışı faaliyetler yürüttüğünü belirlenmesi durumunda veya Kullanıcı yanlış, suiistimale yönelik ya da düzmece ödeme talebi gönderir ya da ilgili ödemenin eSky.pl Spółka Akcyjna’nın hesabına yapılmasını engellerse, eSky.pl Spółka Akcyjna’ e bu tutarla ilgili tahakkuk eden zararları tazmin edecek ve eSky.pl Spółka Akcyjna derhal bu sahtekarlık girişimiyle ilgili olarak yasal süreci başlatacaktır.

        Kullanıcının kendi kredi kartı ya da hesap katının yetkilendirilmesinden sonra ilgili ödemeleri eSky.pl Spółka Akcyjna’ya yapmayı durdurması ve/veya havayollarına ödeme yapmaması durumunda, Kullanıcı eSky.pl Spółka Akcyjna’ in zararını tazmin edecek ve eSky.pl Spółka Akcyjna derhal bu hususla ilgili gerekli makamları bilgilendirecek ve yasal süreci başlatacaktır.

        eSky.pl Spółka Akcyjna mücbir sebepler ve/veya eSky.pl Spółka Akcyjna’nın makul kontrolü dışındaki hususlardan; örneğin iptal edilen uçuşlar, hava personelinin ve/veya taşımacının grevi, havayolunun borcunu ödeyememesi ya da iflası ya da eSky.pl Spółka Akcyjna’ in ilgili hizmet ve ürünleri tedarik ettiği diğer Seyahat hizmet tedarikçisinin hizmeti verememesinden sorumlu tutulmayacaktır.

        İlgili seyahat hizmetlerinin satın alınması, kullanımı ve/veya kullanılmaması ile ilgili ortaya çıkan herhangi bir zarar talebi, doğrudan havayolları, sigortacı ve/veya ilgili Seyahat Hizmeti Tedarikçisine gönderilecektir.

      • FİKRİ MÜLKİYET HAKLARI

        İnternet Rezervasyon Sistemi, yazılım ürünleri, belgeler ve diğer eSky.pl Spółka Akcyjna tarafından yayınlanan materyaller ile ilgili tüm fikri mülkiyet hakları eSky.pl Spółka Akcyjna’nın mülkiyetindedir.

        Kullanıcı, bireysel olarak ya da bir üçüncü şahıs üzerinden, İnternet Rezervasyon Sistemini ya da www.eSKY.com.tr sitesinde yayınlanan içeriklerin herhangi bir kısmını değiştirmeyecek, tadil etmeyecek, geliştirmeyecek, kopyalamayacak, tekrar oluşturmayacak, adapte etmeyecek, gizlemeyecek, ayırmayacak, tercüme etmeyecek, devretmeyecek ya da lisans almayacaktır.

        Kullanıcı eSky.pl Spółka Akcyjna web sitesi ve/veya İnternet Uçuş Rezervasyon Sistemi üzerinde hiçbir fikri mülkiyeti haiz değildir. Bu hüküm eSky.pl Spółka Akcyjna web sitesini ve/veya İnternet Uçuş Rezervasyon Sistemini kullanmayı durdursa bile geçerli kalacaktır.

      • SON HÜKÜMLER

        İşbu mesafeli satış sözleşmesinin hükümleri ve şatlarında vaz edilmeyen hususlarda Türkiye Cumhuriyeti kanun ve mevzuatı geçerli olup, tüm ihtilaflar Türkiye Cumhuriyeti mahkemeleri, tüketici mahkemeleri ve tüketici hakem heyetleri kararları dairesinde çözülecektir.

        Bu Genel Hüküm ve Koşullardaki herhangi bir hükmün bir mahkeme ve yetkili bir makam tarafından geçersiz ya da yetkisiz kılınması durumunda kalan hükümler geçerli ve uygulanabilir kalacaktır.

        eSky.pl Spółka Akcyjna her zaman kendi isteğine bağlı olarak Genel Hüküm ve Koşullarda değişiklik yapabilir. Tadiller yayınlanmalarından itibaren yürürlüğe girecek ve tüm sonraki eylemler için geçerli olacaktır. Tadil edilen Genel Hüküm ve Koşulların yayınlanmasından önce yapılan rezervasyonlarla ilgili olarak, Rezervasyon zamanında yürürlükte olan Genel Hüküm ve Koşullar uygulanacaktır. Bu nedenle, size rezervasyon zamanında tarafınızdan kabul edilen hüküm ve koşulların bir kopyasını saklamanızı öneririz. eSky.pl Spółka Akcyjna ile ilgili tadil edilen Genel Hüküm ve Koşulların web sitesi üzerinde yayınlanması ve eSky.pl Spółka Akcyjna blog’undaki Genel Hüküm ve Koşullardaki tadiller için notlar yapılan tadil için yeterli bir bilgilendirme olarak kabul edilecektir. eSky.pl Spółka Akcyjna’nın web sitesini kullanmaya devam ederseniz (www.eSKY.com.tr), ilgili tadiller hakkında bilgi sahibi olduğunuz ve bunları kabul ettiğiniz varsayılacaktır.

      • Bagaj takibi

        Şartlar ve Koşullar – bagaj takibi (version 1.0)

        eSky, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki kayıtlı bürosu 119 West 40th Street, New York, NY 10018i adresinde bulunan Delaware Eyaleti yasalarına göre kurulmuş bir şirket olan BLUE RIBBON BAGS, LLC için reklam alanı kiralama hizmeti sunmaktadır. Bu kuruluşun yönetmeliklerinde belirtilen kurallar https://www.blueribbonbags.com/ServiceAgreement doğrultusunda hizmetler sağlayan eSky, rezervasyon veya diğer servislerin telefonla kullanımı sırasında BRB ile işbirliği içinde ek bagaj hizmetleri satın alma hakkında bilgi verebilir