Menüsü

Çorlu - Çorlu'ya

Filtreleri göster

Çorlu

  • Genel bilgi

    Resmi dil: Türkçe
    Zaman dilimi: UTC +3
    Para birimi: Türk Lirası (TL)

  • Rakı Üretimi

    Tekirdağ ili üzüm veya incirden yapılan Rakı üretimi ile ünlüdür. Yeni Rakı ve Tekirdağ Rakısı'nın sahip olduğu lezzetin sırrı, Çorlu artezyeninden gelen doğal sudur.

  • Uluslararası Mahalle

    Çorlu, Doğu Trakya yarımadasında yer almaktadır. Yunanistan ile (batıdan) ve Bulgaristan'dan (kuzeyden) sınırlara sahiptir. Bu ülkelerin yakınlığı ve insan göçünden ötürü, bu bölgeyi gerçekten Balkan ülkelerine çevirmektedir.

  • Sağanak Yağmur

    Çorlu'ya giderken yaz aylarında bile sık sık yağmur yağdığını hesaba katmalısınız. Ancak, sıcak iklim koşullarında, sağanak yağmur rahatsız edici olmaktan çok canlandırıcı olarak düşünülebilir.

Çorlu Gezi Rehberi

Çorlu Şehrinde Görülmesi Gereken Yerler

Çorlu, Türkiye'nin kuzeydoğu kesiminde Tekirdağ bölgesinde yer alan bir ilçedir. Ülkenin Avrupa yakasında, Marmara Denizi kıyısına yakın bir konumdadır. Karadeniz'e 100 kilometreden biraz daha uzaktadır ve İstanbul'a gitmek için benzer mesafeye gitmeniz gerekir. Çorlu’nun kuruluş tarihi hakkında, kesin bilgiler bulunmamaktadır. Çorlu, MÖ. 1000 yıllarında Trako-Friglerin kurduğu koloni kentlerden biridir. Tarihin çeşitli dönemlerinde Frig, Yunan, İskit, Pers, Makedon, Roma ve Bizans egemenliğine girmiştir. Bizans döneminde ise, yörenin peyniri meşhur olduğundan, buraya “Peynir Kasabası” anlamına gelen “Tribiton” isminin verildiği görülür.90'lı yıllarda kent gelişmeye başlamış ve o zamandan beri giderek daha fazla turistin dikkatini çekmektedir. Doğal yapısı, ulaşım bağlantıları ve stratejik konumu nedeniyle, Tekirdağ ilinin en önemli ilçelerinden biridir. Bölgede, karasal iklim egemendir. Yazları kurak ve sıcak, kışları ise yağışlı ve soğuk geçer. Çorlu ilçe merkezine 15 km uzaklıkta yer alan Çorlu Uluslararası Hava alanı ilçenin gelişmesini sağlamıştır. İlçeye demiryolu ve karayolu ile ulaşım sağlanmaktadır.

Çorlu ve çevresinden yürüyerek, bisikletle ve minibüslerle (dolmuş olarak adlandırılan) hareket etmek en iyisidir. Bu otobüsler neredeyse kesintisiz bir şekilde çalışır ve çok ucuzdur. Kasabanın farklı bölgelerine ve plaj kıyılarına gitmek için sabırsızlanıyorsanız, örneğin sahil kıyılarına ulaşmak için bunları kullanabilirsiniz. Marmara Denizi kıyısından 20 kilometreden daha uzakta olduğu için yolculuğunuz oldukça kısa bir sürede bitecektir. Çorlu Belediye Plajı, ilçe merkezine 20 km uzaklıkta Tekirdağ- İstanbul karayolu üzerinde yer almaktadır. Denizin tadını çıkarmak isteyenlerin uğrak yeri olan Çorlu Belediye Plajı en çok tercih edilen plajdır. Temiz denize ve kumsala sahiptir.

Gölbaşı Gençlik Parkı’na giderek şehrin karmaşasından ve gürültüsünden uzaklaşabilirsiniz. Bu park da biraz merkeze uzak olsa da tam önünde inebildiğiniz minibüsler imdadınıza yetişiyor. İçerisinde büyük bir göl, geniş yeşillik alan ve yeme-içme mekanları vardır.

Bu alanın karakteristik unsurları votka, rakı ve ünlü köfte mezeleridir. Köfteler, sebze ve baharat eklenerek özel bir şekilde hazırlanmaktadır. Tekirdağ ilinde, zencefil, sarımsak, biber ve kimyon gibi farklı baharatların karışımı kullanılır. Pişirilen veya kızartılan köfteler, çok lezzetlidir.

Yerine güvenmek yerine, ziyaretçilerin önerdiği belirli bir yeri tanımak mı istiyorsunuz? İnternet sıralamasında çok popüler olan Saydanlar Kanaat Lokantasını ziyaret edebilirsiniz. Açık havada akşam yemeği yiyebileceğiniz, özellikle ve hevesle ziyaret edilen diğer mekan ise, İstanbul Cad. Önerler Mevkii'nde bulunan Piknik'tir.

✔️ Çorlu'ya uçuşları için eSky.com.tr’de özel fırsatlar mevcut mu?

eSky.com.tr web sitemizde düzenli olarak fırsatları ve seyahat tekliflerini düşük fiyatlarda güncellemekteyiz. Bizi takip edin ve ilham alın!

✔️

eSky.com.tr'de uçak bileti rezervasyonu yaparken ihtiyaçlarınıza göre farklı sigorta türleri de satın alabilirsiniz. Bu sayede seyahatiniz daha güvenli ve rahat olacaktır.

✔️ Çorlu'ya destinasyonuna uçuş yaparken, konaklama rezervasyonu da yapabilirmiyim?

eSky.com.tr sitemizde Otel arama motoru sunmaktayız. Bunun sayesinde seyahat etmeden önce, konaklama yerinizi rezerve edebilirsiniz. Konaklama, biletten bağımsız olarak veya Uçuş + Otel paketinin bir parçası olarak da rezerve edebilirsiniz.

✔️ Hangi havayolları Çorlu'ya uçuşları sunmakta?

eSky.com.tr sitemizde Çorlu'ya uçuş teklifleri için sadece düşük maliyetli havayollarını değil, aynı zamanda yüksek standartta uzmanlaşmış olan havayollarını da sunmaktayız.

Havaalanları Çorlu'da

Çorlu'ya uçan popüler hava yolları

Otel mi arıyorsunuz? Çorlu'daki en iyi otelleri kontrol edin

Çorlu'da otel bul