Menüsü

2016 Kış saati uygulaması uçuş değişiklikleri

2016 Kış saati uygulaması uçuş değişiklikleri

Kış saati uygulaması kalktı mı? Uçuşlar nasıl olacak? Saatler geri alınacak mı? 2016 Kış saati uygulaması nedenli uçuş değişiklikleri?

Türkiye, kış saati uygulamasını kaldırdı. 2016 Yılı için saatler geri alınmayacak ve kış saatine geçiş yapılmayacak. 08.09.2016 Tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile kış saati uygulaması kaldırıldı ve yaz saati uygulaması tüm yıl sürecek. 

Türk Hava Yolları (THY) kış saati değişiklikleri

Türk Hava Yolları, yolcularının herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması adına uçuş saatlerinde düzenlemeye gitti. 8 Ekim ve 9 Ekim tarihlerinde yapılan değişiklerle, 30 Ekim 2016 - 25 Mart 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek seferlere ait uçuş saatleri, havacılık alanındaki uluslararası ve yerel otoritelerin hava trafik düzenlemelerine uyum sağlanabilmesi açısından, Türkiye çıkışlı ve Türkiye varışlı bir (1) saat ileriye alacak. İlgili tarife düzenlemesi sonrası yapılan tarih değişikliği ve iade talepleri, yolcu biletlerindeki orijinal ücret kurallarına göre işlem görecek. Yolcuların seyahatlerinden önce uçuşlarıyla ilgili son durumu, 444 0 849 numaralı Çağrı Merkezi üzerinden öğrenmeleri rica olunur.

Pegasus kış saati uygulaması nedenli uçuş değişiklikleri

30 Ekim – 25 Mart tarihleri arasındaki uçuş tarifemizde değişiklikler yapılması gerekmiştir. Bu tarihler arasında gerçekleşecek Türkiye çıkışlı, varışlı tüm seferlerde ve Kıbrıs sefererinde saat değişiklikleri söz konusudur. Uçuşlarla ilgili saat değişiklikleri Pegasus tarafından SMS olarak iletilmekte olup, uçuşlarınız öncesinde flypgs.com sitesi üzerindeki Bilet İşlemlerim bölümünden kontrol sağlamanızı tavsiye ederiz.

Atlasglobal kış tarifesi saatlerinde değişiklik

Atlasglobal Havayolları, 30 Ekim 2016 - 25 Mart 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek tüm yurt içi ve yurt dışı seferleri Türkiye ve K.K.T.C.'ye varış ile Türkiye ve K.K.T.C.'den kalkış saatleri 1 saat ileri alınmıştır. Biletlerde saat değişikliği ile ilgili işlemler yapılmıştır. Dış hat seferlerinin diğer ayağı olan yurt dışı kalkış ve varış mahalli saatlerinde ise bir değişiklik olmayacaktır. İlgili tarife düzenlemesi sonrası yapılan tarih değişikliği ve iade talepleri, yolcu biletlerindeki ücret kurallarına göre işlem görecektir.

Örneğin; KK6041 sefer sayılı İstanbul 10:40 – Amsterdam 13:20 uçuşunun İstanbul’dan kalkış saati 11:40 olarak değişmiş olup, Amsterdam’a varış saati 13:20 olarak aynı kalmıştır. KK6040 Amsterdam 14:30 – İstanbul 19:00 uçağının ise Amsterdam’dan kalkış saati değişmemiş, ancak İstanbul’a varış saati ise 20:00 olmuştur.

SunExpress kış saati düzenlemesi

Türkiye'nin kış saati uygulamasını kadırmasının ardından tüm SunExpress uçuşları uluslararası hava trafik saatlerine uygun olacak şekilde yeniden düzenlenmiştir. 30 Ekim 2016 - 25 Mart 2017 tarihleri arasındaki yurt içi ve yurt dışı tüm uçuşlar 1 saat ileri alınmıştır. Lütfen uçuş saatinizi SunExpress sitesi üzerinden kontrol ediniz.

Onurair kış saati uygulaması

Kış saati uygulaması 08.09.2016 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile kaldırılmıştır. Bu karar neticesinde; 30 Ekim 2016 – 25 Mart 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek Onurair seferleri aşağıdaki şekilde düzenlenmiştir:

  • Tüm yurtiçi seferlerimizin kalkışları 1 saat ileri alınmıştır.
  • Tüm Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti seferlerimizin kalkışları 1 saat ileri alınmıştır.
  • Türkiye çıkışlı tüm yurt dışı seferlerimizin kalkışları 1 saat ileri alınmıştır.
  • Tüm seferlerimizin Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne varışları 1 saat ileri alınmıştır.
  • Yurtdışından Türkiye’ye düzenlenecek seferlerimizin kalkış saatlerinde ve Türkiye çıkışlı yurt dışı seferlerimizin varış saatlerinde bir değişiklik olmayacaktır.

İlgili biletlerdeki saat değişiklikleri yapılmış olup tarih değişikliği ve iptal işlemleri mevcut bilet kuralları çerçevesinde gerçekleşecektir. Seyahatlerinizden önce uçuşlarınızla ilgili son durumu onur resmi web sitesi üzerinden ya da 0850 210 66 87 numaralı çağrı merkezinden öğrenmenizi rica eder, iyi uçuşlar dileriz.

Bu bölümdeki öneriler kullanıcı yararına ve sadece bilgilendirme amaçlıdır, eSky.com.tr herhangi bir yükümlülük teşkil etmez.

Bu makale aradığınız bilgilere yer veriyor mu? Evet | Hayır
Benim düşünceme göre bu yazı:
Fikirlerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz.