Menüsü

Ordu - Ordu'ya

Filtreleri göster

Ordu

  • Genel bilgi

    Resmi dil: Türkçe
    Zaman dilimi: UTC +3
    Para birimi: Türk Lirası (TL)

  • Deniz, Kum ve Güneş

    Çaka Plajı, Karadeniz kıyılarının en güzel plajlarından biridir. Beyaz kum, mükemmel altyapı ve sayısız restoran ile tüm günü geçirmek için mükemmel bir yerdir.

  • Geleneksel Ritim

    Karadeniz'de bulunan sahil kasabasında kemençe çalıp geleneksel şarkılar söyleyen  yerel müzisyenlerle tanışabilirsiniz.

  • Fındık Cenneti

    Ordu'da Sağra atölyesini ziyaret ederek çikolata kaplı pek çok fındık çeşidinin tadına bakabilirsiniz. Eğer eylül ayında Ordu’yu ziyaret ediyorsanız Fındık festivallerine katılabilirsiniz.

Ordu Gezi Rehberi

Ordu Şehrinde Görülmesi Gereken Yerler

Şehir, Karadeniz'in kıyılarındaki en ilginç ve yeşil şehirlerden biridir. Bu beldeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistler, sahilin muazzam güzelliği, yerel meyve ve sebzelerin zenginliği ve taze balıklar üzerine kurulu Karadeniz mutfaklardan etkilenmektedir. 100 km.lik kıyı şeridi bulunan Ordu ili'nin 60 km.lik kıyı bölümü kumsallardan oluşmaktadır. Bu özelliği ile diğer Karadeniz illerinden farklı bir yapıya sahiptir. Yörenin dağlar ve ormanlar ile kaplı olması, zengin florası ve sukuneti ziyaretçiler için çekici bir özellik olarak kabul edilmektedir. Ordu ilinin sosyal ve kültürel yapısı, turizmin gelişmesi için de oldukça uygundur. Ordu ili genel olarak ılıman bir iklime sahip olup, kışları ılık, yazları ise nispeten serin geçer.

İlk olarak, 8. yüzyılda Kotyora adı verilen bir kasaba olarak Miletianlar tarafından kurulmuştur. Karadeniz kıyısındaki yerleşim yerleri, farklı milletler tarafından tarih boyunca kullanılmıştır. Yüzyıllar boyunca Romalılar, Bizans İmparatorluğu, Selçuklu Türkleri ve daha sonra Osmanlı İmparatorluğu egemenliği altındaydı. 19. yüzyılda burada Eskipazar isimli bir askeri üs kurulmuş ve zamanla modern bir şehir olan Ordu'ya dönüşmüştür. Günümüzde turizm ve tarım merkezinin yanı sıra önemli bir limandır. Peki, bu şehir ziyaretçilere neler sunmaktadır?

1853 yılından günümüze ulaşan ve eski bir Rum kilisesinin içinde bulunan Taşbaşı Kültür Merkezi’ni mutlaka ziyaret etmelisiniz. Eski kentin dar sokaklarında yürüyüş yapabilir, geleneksel evleri ve camileri (örneğin Aziziye Yalı Camii) hayranlıkla seyredebilirsiniz. Mutlaka görülmesi gereken bir diğer yer ise, 19. Yüzyıldan günümüze ulaşan Paşaoğlu Konağı’dır. Bugün Cumhuriyet Meydanı'na birkaç yüz metre mesafede yer alan tarihi yapı, etnografya müzesi olarak hizmet vermektedir. Oldukça popüler olan Teleferik Boztepe’yi kullanarak şehre tepeden bakma imkanı elde edebilirsiniz.

Orada hangi yemeklerin tadına bakmanız gerektiğini biliyor musunuz? Karadeniz'den yakalanan taze hamsiler ve yerel sebzeler, bölgede servis edilen yemeklerin temelini oluşturmaktadır. Örneğin hamsi kayganası (hamsili omlet), hamsili ekmek (salamuralı hamsi ekmeği) veya hamsili pilav (sebze ve balıklı pilav veya irmik ile hazırlanır) gibi yemeklerin tadına mutlaka bakmalısınız. Tadına bakılması gereken diğer bölgesel ürünler, mısır ekmek (mısır ekmeği) ve pide (yumurta ve tereyağı ile bir tekne şeklinde hazırlanmaktadır). Tatlı bir şeyler denemek istiyorsanız, için en iyi seçim laz böreğidir. Tatlı şurubu, bal ve fındık ile hazırlanmaktadır ve oldukça lezzetlidir. Ordu'nun dünyadaki en büyük fındık ihracatçısı olan bir şehirdir. Türkiye’de Ordu ili bal üretiminde 1. sırada, kivi üretiminde 2.sırada yer almaktadır. Ayrıca Türkiye’nin en önemli balık merkezi durumundadır. Lezzetli yemekleri nerede bulabileceğinizi bilmek ister misiniz? Derin Balık, Aktaşlar Pide ve Vonali Celal gibi popüler yerleri ziyaret edebilirsiniz.

✔️ Ordu'ya uçuşları için eSky.com.tr’de özel fırsatlar mevcut mu?

eSky.com.tr web sitemizde düzenli olarak fırsatları ve seyahat tekliflerini düşük fiyatlarda güncellemekteyiz. Bizi takip edin ve ilham alın!

✔️

eSky.com.tr'de uçak bileti rezervasyonu yaparken ihtiyaçlarınıza göre farklı sigorta türleri de satın alabilirsiniz. Bu sayede seyahatiniz daha güvenli ve rahat olacaktır.

✔️ Ordu'ya destinasyonuna uçuş yaparken, konaklama rezervasyonu da yapabilirmiyim?

eSky.com.tr sitemizde Otel arama motoru sunmaktayız. Bunun sayesinde seyahat etmeden önce, konaklama yerinizi rezerve edebilirsiniz. Konaklama, biletten bağımsız olarak veya Uçuş + Otel paketinin bir parçası olarak da rezerve edebilirsiniz.

✔️ Hangi havayolları Ordu'ya uçuşları sunmakta?

eSky.com.tr sitemizde Ordu'ya uçuş teklifleri için sadece düşük maliyetli havayollarını değil, aynı zamanda yüksek standartta uzmanlaşmış olan havayollarını da sunmaktayız.

Havaalanları Ordu'da

Ordu'ya uçan popüler hava yolları

Otel mi arıyorsunuz? Ordu'daki en iyi otelleri kontrol edin

Ordu'da otel bul