Uçuşa bağlı olan hoş olmayan duygular, genellikle kalkıştan hemen sonra ortaya çıkar. Mide bulantısını önlemek için uçuğa aç karnına binmemenizde fayda vardır. Uçuştan önce ağır ve yağalı yemek yerine, taze meyve ve sebzelerden oluşan yemek tercih etmelisiniz. Uçuş sırasında hafif atıştırmalık kraker, bisküvi gibi yiyecekler yemenizi tavsiye ederiz.
Kalkıştan önce alkol veya sigara içmemeli, aynı zamanda sert kahve veya çay tüketmemenizi öneririz.
Uçuştan önce, protein sentezi, beyin ve sinir sistemindeki pek çok hayati fonksiyonun yürütülmesi gibi konularda görev alan, B1vitamini almanızı öneririz. Vücudun proteinleri kullanabilmesini, karbonhidratlardan enerji üretimini sağlamasına yardımcı olur.B 1 vitamini açısından zengin besinleri saymak gerekirse; buğday, baklagiller (bamya, fasulye…), ıspanak, Brüksel lahanası, pancar, badem, ceviz, fındık, yulaf, mısır gibi sebzelerde ve karaciğer, böbrek gibi birçok besinde bol miktarda bulunur.
Zencefil mide bulantısını gidermek için çok faydalı olarak bilinir. Eğer mideniz bulanıyorsa, zencefil çayı içmenizi öneririz. Mide bulantısı ile ilgili koltuk seçimi de önemli rol alır. Eğer mümkün ise, pencere kenarı ve uçağın kanat bölgesinde oturmanızda yarar vardır. Orada türbülans en az hissedilmektedir.