Açık büfe
Bu tür masa (açık büfe) self- servis prensibinden, konuklara kısıtlama olmaksızın farkı gıdaları tüketmeyi sunar. Açık büfe masa misafirlerin kendi mutfak tercihlerine göre seçebileceği yaklaşık 12 çeşit yiyecek içerir. Geleneksel açık büfe sıcak ve soğuk yemekler içerir.
Fransız kahvaltısı- bu tür kahvaltıyı kruvasan/ tost, tereyağı, reçel, kızarmış yumurta, peynir,sosis, portakal suyu veya kahve oluşturur. Akdeniz ülkeleri ve Amerika Birleşik Devletleri'nde yaygındır.
İngiliz kahvaltısı- biraz ağır ve yağlı, genellikle yumurta ve pastırma, jambon ya da balık, tost tereyağı, reçel, kahve, çay ve meyve suyundan oluşur.
Özel yemek seçimi
Müşterinin yemek seçimi mevcut olan yemek menüsüne göre belirlenir. İyi bir menu çeşitli et türleri, balık yemekleri, vejetaryen yemekleri, çorbalar, ve tatlılar içermektedir. Menü özellikleri tamamen otele bağlıdır.
Özel yemek tercihi olan müşteriler, örneğin diyet vs. gibi, otel personeline önceden belirtmeleri gerekmektedir, buna istinaden ilgili isteği karşılamak mümkün olup olmadığı kontrol edilecektir.